RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Mediahuis (een beetje) eigenaar van derde Belgische radiostation

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Mediahuis, naast krantenuitgever (Nieuwsblad, Standaard, Gentenaar) in Vlaanderen ook betrokken bij de radiostations Nostalgie en NRJ, breidt de internationale aanwezigheid uit. Na eerdere overnames (dagbladen en tijdschriften) in Nederland, gebeurt dit nu ook met alle aandelen van het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft, waarmee Mediahuis meteen ook twee radiostations (voor een deel) in de portefeuille krijgt. 

Mediahuis wordt hoofdaandeelhouder (70 procent) van AVG’s dochteronderneming Medienhaus Aachen GmbH, uitgever van de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten. Via PFD Pressefunk GmbH verwerft men aandelen in het lokale radiostation Antenne AC (regio Aachen) en 5 procent in het regionale 100’5 Das Hitradio, dat vanuit het… Belgische Eupen in de lucht is met een Duitstalig 80’s – 90’s format.

De verdere digitale transitie van de Duitse mediagroep, die met vierduizend medewerkers verder ook actief is in digitale media, logistiek, beurzen en postdiensten, zal gebeuren in samenwerking met het huidige management van Medienhaus Aachen. Zo blijft Andreas Müller die sinds 2008 aan het hoofd staat van het bedrijf, als CEO het directieteam leiden.

“De overname van Aachener Verlagsgesellschaft kadert binnen de groeiambitie van Mediahuis dat verder wil evolueren als toonaangevend Europees mediaspeler. Voor de mediagroep die zich de voorbije jaren ontwikkelde in België, Nederland, Ierland en Luxemburg, is de uitbreiding naar het Duitse Noordrijn-Westfalen een logische volgende stap”, aldus Mediahuis.

In Nederland bezit Mediahuis, als eigenaar van NRC Media, ook al radiostation Sublime (funk, soul en jazzmuziek).


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx