RadioVisie

  • .
    .

Meatloaf en het bebloede mantelpakje van Jackie Kennedy

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Naar aanleiding van het overlijden van Meatloaf, eergisteren donderdag 20 januari, stuurde Serge Hadermann, tegenwoordig te horen bij Stadsradio Vlaanderen, een uiterst charmant verhaaltje. Eén van de vele die ook terug te vinden zijn in zijn (intussen uitverkochte) boek ‘Top 400 Aller tijden’. Helaas is de audio van het interview niet bewaard gebleven.

Roze mantelpakje onder het bloed

Ergens jaren 90 mocht ik Meatloaf interviewen voor Radio Antigoon (foto bovenaan). Toen we elkaar ontmoetten, vroeg ik hoe ik hem mocht noemen? Marvin, zijn echte naam, of Meatloaf? Hij pakte mij vast en zei met zijn typische stemgeluid: “Just call me Meat son”! Na de babbel vertelde hij mij een bijzondere anekdote. Een gebeurtenis waardoor zijn leven voorgoed zou veranderen was, de dag waarop John F. Kennedy naar Dallas reisde in 1963… 

Samen met een vriend en zijn vader was Marvin een kijkje gaan nemen aan de toenmalige luchthaven Love Field, wanneer de president en zijn entourage arriveerde. Eenmaal iedereen gespot, haastte het trio zich naar Market Hall, het beurs en communicatiecentrum in Dallas. Deze locatie lag op het traject dat de president zou volgen. Onderweg hoorden ze op de radio dat hij zou neergeschoten zijn… Iedereen was zo geschokt, dat ze meteen richting ziekenhuis reden.

In het Parkland Hospital maakten ze van de chaos gebruik om binnen te lopen. Ze zagen de gewonde gouverneur John Connally, die samen met Jonh F. Kennedy in de open auto zat. Ook konden ze first lady Jackie Kennedy zien, in het beroemde roze mantelpakje dat helemaal onder het bloed zat. Een beeld dat hij nooit meer zou vergeten.

Serge Hadermann


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx