fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Marie en Victor Verhulst gaan radio maken

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Isra Katouir zet vraagtekens bij BV’s op de radio.

Radio is een moeilijk medium en dat wordt voortdurend onderschat

BV’s, ze worden voor alles en nog veel meer gevraagd in de media. Het liefst om te scoren. Dat moet de achterliggende gedachte zijn geweest toen de bonzen van NRJ Marie en Viktor Verhulst (foto bovenaan), dochter en zoon van Gert Verhulst, voorstelden om een radioprogramma te gaan maken, alhoewel beiden toegeven daar bijzonder weinig ervaring mee te hebben.

Ook op televisie worden de talenten van BV’s danig geëtaleerd. Op het eerste zicht lijkt dat misschien anders, maar toch is dat medium veel meer hun natuurlijke habitat, hun biotoop, hun leefwereld. Kijkers zién om wie het gaat, hebben weinig extra voorstellingsvermogen nodig omdat er beeld is en zijn bijgevolg heel snel mee in het verhaal. Gestuntel zien is grappig.

Radio is vele malen moeilijker, net omdat de luisteraar er zelf een wereld bij moet fantaseren. Dat de lat bij het medium hoger ligt, wordt vaak onderschat. Te vaak. Iedereen heeft een stem om mee te praten, een geschikte radiostem hebben is iets anders. We zouden de BV’s niet te eten willen geven die geen klik met de luisteraar konden maken. En op de radio de mist in gaan, is meestal niét grappig.

Al doende leert men

Maar dit geheel terzijde. Net zoals iedereen krijgen broer en zus Verhulst het voordeel van de twijfel. Hun ‘Studio Verhulst’ zal vanaf 15 januari 2020, iedere woensdag tussen 14:00 en 16:00 uur’ te beluisteren zijn.

Viktor en Marie Verhulst in Het Nieuwsblad: “De nadruk ligt op de muziek van nu, met de beste hits. Kortom, de NRJ-sound die helemaal aansluit bij onze smaak én energie.” “Wij zijn allebei heel spontaan en nemen onszelf niet altijd even serieus. Dat willen we graag overbrengen in onze stijl”, zegt Marie. “Als broer en zus kun je meer tegen elkaar zeggen, meer dan tegen om het even wie. De luisteraar zal dan ook onze speciale band ­voelen.”

De Verhulst youngsters hebben nauwelijks radio-ervaring, daarom gaat ze eerst proefdraaien. “Op dinsdagmorgen heb ik in de ochtendshow op NRJ nu al een rubriek waarin ik door de boekskes ga op zoek naar sappige nieuwtjes, maar een compleet programma heb ik niet eerder gemaakt”, zegt Marie. Dat geldt ook voor Viktor. “Ik was al enkele keren te gast in radioprogramma’s, maar ook mij is het medium nieuw. Praten op de radio zal geen probleem zijn, voor Love island volgde ik in 2018 trouwens een jaar logopedie.”

Op hoop van zegen!

° Is getekend Isra Katouir


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

NRJ: De jeugd in gesprek met Benjamin Dalle

Ook in de maand mei worden de studiodeuren van NRJ iedere zaterdag open gegooid voor Lees verder

Tom De Cock (eenmalig) naar NRJ, voor een heel speciale reden

Vanaf 3 mei zet radiozender NRJ twee weken lang onder de noemen Shout Out & Lees verder

NRJ: Hit me up

Paaspauze, plaspauze, paasvakantie, even een break tijdens het werk… Wat het ook is, hoe jouw Lees verder

​NRJ Open Mic Hiphop: Win je eigen single-release

Vers raptalent en frisse hiphopper opgelet: NRJ zoekt je, voor de derde editie van Open Lees verder

De ‘Big Steps’ van NRJ

Een handleiding bij de grote stappen in het leven Je kent het wel: je bent Lees verder

Erkenningen NRJ en BNL definitief

We zaten er met z’n allen op te wachten. Vrij lang zelfs, want de Raad Lees verder

NRJ bouwt community rond de grote stappen in het leven

Verder studeren, je rijbewijs halen, uit de kast komen, alleen of samen gaan wonen, solliciteren… Lees verder

NRJ wordt NRJSHE op 8 maart (video)

Astrid Stockman brengt ode aan alle vrouwen Maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en Lees verder

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
17 december 2019 - 17:18 17:18

Ondanks eerdere verbetering is de dekking in het Dendermondse terug achteruitgegaan. Lig er dan ook niet echt wakker van maar ooit zijn ze bij Contact ook is met bvs begonnen.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
17 december 2019 - 11:37 11:37

Altijd handig als je pa genoeg geld heeft of …aandeelhouder is ??
Na de tv-wereld is het blijkbaar aan het radiomilieu om zulke “fils et filles à papa” te tolereren, dus hubsekee wij worden deejay…………………

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Groen Licht – 16

Radioplayer: leuk maar onbekend. Of toch niet?

NRJ: Larbii won ‘Open Mic: Hip Hop’ (video)

Sluiten