RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Marcel Vanthilt brengt festivals bij Willy (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Als Vlaanderen niet naar de festivals kan, dan brengt Willy de festivals tot bij de luisteraars. Van Werchter tot Woodstock, van Jazz Bilzen tot Pukkelpop. Luisteraars kunnen vanaf maandag 29 juni het festivalseizoen beleven samen met Marcel Vanthilt. In het nieuwe programma ‘Rock Willy’ deelt hij  negen weken lang, van maandag tot donderdag tussen 16:00 en 17:00, zijn anekdotes en verhalen van legendarische festivaledities. Daarnaast draait hij muziek van bands die er deze zomer hadden moeten spelen. 

Dat het net Marcel Vanthilt is die dit gaat doen, is geen toevallige keuze. Hij legt het zelf uit: “Ik heb heel wat festivals afgeschuimd. Ik ben er gaan optreden en heb ook enorm veel interviews gedaan met topartiesten. In Rock Willy deel ik muziek, leuke anekdotes en verhalen op onbesmettelijke wijze met de luisteraars. Jullie zorgen thuis voor de pils, wij zorgen voor de platen!”

Aangezien vrijdag Willy-dag is, ging Marcel Vanthilt vanmorgen, vrijdag 5 juni, langs bij Sofie Engelen in de studio om dit nieuws zelf aan te kondigen. “Er is zoveel ontzettend goede muziek die we niet gaan kunnen horen op al die geweldige festivalvelden. Dus ik belde naar Willy en heb gezegd: ik wil die muziek horen op de radio dus maak er alsjeblieft een programma van. En dat mag ik gaan doen. De eerste week neem ik de affiche van Werchter 2020 als leidraad en elke dag weef ik daar een heel oude affiche tussendoor. Mijn eerste Werchter was in 1978 en ik ga die volledig draaien!”

Willy heeft sinds maart niet enkel op vrijdag, maar ook van maandag tot donderdag elke dag programma’s met presentatoren. En ook tijdens de zomer blijven Sofie Engelen en Annelies Orye elke weekdag op post tussen 10:00 en 16:00 uur. Luisteren kan via willy.radio, DAB+ of het Radioplayer-platform. Verder organiseert de zender, samen met De Morgen en Humo, deze zomer ook vier weekends lang een Drive-in festival. Op de hoogte blijven van alle updates kan hier.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Willy

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx