RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Marcel Vanthilt wordt weer VJ (op de radio)

Hitlijsten? ‘Je struikelt er over meneer’. Speciale themaweken? ‘Je valt er over mevrouw’. Kortom, indien je als radiostation alsnog wil opvallen, moet je grof geschut inzetten. Of aan slimme marketing doen. Of nog beter. Doe ze allebei. Dat hebben ze goed begrepen bij Willy. Voor hun ‘Week van de Jaren 90’, van maandag 17 tot en met vrijdag 23 april, riepen ze de hulp in van M-TV. Met de M van… Marcel.

Dat deze themaweek er aan komt, las je al eerder. Dat Marcel Vanthilt een extra taak krijgt toebedeeld ook. Maar nog niet helemaal. Hij is immers één van de jocks die bij Willy de nineties weer tot leven wekt op zijn… Marcels. Zijn reguliere M-show wordt omgedoopt tot M-TV. Oftewel, Marcel Televisie. Met een live talkshow dompelt hij de luisteraars helemaal onder in één van de meest iconische decennia uit de muziekgeschiedenis. 

Ook op televisie

Een week lang, van 21 tot 23 uur, wordt hij opnieuw VJ en buigt hij zich niet alleen over de wildste anekdotes en beste 90’s muziek, maar ook over de meest epische videoclips. M-TV is daarom ook elke dag live te zien via de Willy-app en willy.radio. Marcel zal ook niet alleen in de studio zitten. Hij krijgt er het gezelschap van heel wat nineties coryfeeën. Zo passeren onder andere Maurice Engelen (Lords Of Acid, Praga Khan), Frieda Van Wijck, Rudy Trouvé (dEUS, Dead Man Ray), Richard 23 (Front 242) en Alex Agnew de revue. 

° Lees verder on de video

Marcel Vanthilt: “Bij Marcel Televisie serveren we elke dag exclusieve en huisgemaakte clips op grootmoeders wijze. Ook kunnen luisteraars – en kijkers – hun nostalgisch hart verwarmen met live optredens uit het programma ‘Tilt’, in de 90’s op antenne bij VTM en nadien nooit meer vertoond. Denk maar aan passages van Nemo, Urban Dance Squad, Evil Superstar en Herman Brood. Los van al dat muzikaal lekkers, schotelen we ook iconische (muzikale) gasten voor.”

“Het wordt een clash tussen EBM en Tien Om Te Zien. De jaren ’90 waren een reactie op al het ‘dans gedoe’ van de jaren ’80. Een decennium later hadden we grunge: een van de laatste grote waves van rockmuziek. Aan de andere kant hadden we in Vlaanderen Tien Om Te Zien, Def Dames Dope en Leopold III. Eén ding is zeker: M-TV (Marcel Televisie) kan en zal uit de hand lopen. Hoe? Dat weten we nog niet.”

MTV, blockbusters, mixtapes voor elke mood en vooral ook een overdosis aan revolutionaire en legendarische muziek. Kort geresumeerd: de jaren 90 zijn ongetwijfeld het meest iconische decennium voor rockmuziek. Daarom schotelt Willy niet enkel en alleen nummers uit de 90’s voor, er is ook het specialleke. De hitlijst: ‘De 90 van de Jaren 90’ met Iwein Segers en Annelies Orye op vrijdagavond (16:00-19:00 uur). Meedoen door te stemmen kan via de website willy.radio en in de Willy-app.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Robert
Robert
22 april 2023 - 15:11 15:11

Die zou goed passen bij Radio Minerva….

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx