RadioVisie

  • .
    .

Marcel Sieron, de discrete rechterhand van Sylvain Tack, overleden

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In Gent overleed op 8 december Marcel Sieron. Geen naam die bij veel mensen meteen een belletje doet rinkelen, maar Marcel Sieron was destijds een belangrijke schakel in de Mi Amigo-organisatie.

Als reclamevertegenwoordiger voor de zender was hij de Belgische rechterhand van Sylvain Tack toen die uitweek naar Playa d’Aro op 17 februari 1975. Dagelijks was er telefoonverkeer tussen de twee om de praktische kant van de zender langs Belgische zijde te regelen.

Voordien werden een groot deel van de  programma’s illegaal opgenomen in het buitenverblijf van Marcel Sieron in Opbrakel. Sylvain Tack stuurde Marcel Sieron ook naar Marseille om de voorkoop te regelen op het “Peaceship” van Abie Nathan.

Marcel Sieron was een man met een gouden hart, met zin voor initiatief. Hij wilde echter niet in de belangstelling staan, maar zijn rol vanuit de achtergrond spelen. 

Hij werd 86 jaar en laat een vrouw en zoon na. De uitvaartplechtigheid voor familie en vrienden vond zaterdag plaats. (Foto’s en tekst Michel Dauwe)

De foto van Marcel is genomen op 27/12/2018 bij hem thuis met op de achtergrond de kast die in de hoeve stond waar een tijdlang illegaal de programma’s werden opgenomen.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
19 december 2022 - 16:24 16:24

Heel veel sterkte aan de familie van Marcel.
Zonder hem zouden we nooit zo lang kunnen genoten hebben van onze favoriete zender.
Het sierde Marcel dat hij op de achtergrond wou blijven. Waarschijnlijk ook wel het beste voor hem en de familie.
Oprechte deelneming van een trouwe luisteraar.
Eric

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx