RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Marc Huylebroeck gaat ‘flitsen’ op BNL (audio)

Verrassing om de nieuwe week mee te beginnen. Een behoorlijke zelfs. En daarvoor moeten we alweer richting BNL kijken. Het presenterende team wordt nogmaals uitgebreid. Dit keer werd er niet gezocht naar een zingende medemens, maar bij de radiomakers pur sang. Gevonden werd niemand minder dan Marc Huylebroeck. Sympathieke vakman die niks meer hoeft te bewijzen. Zijn diploma van vakmanschap met de allergrootste onderscheiding heeft hij al jaren aan de muur van zijn thuisstudio hangen. 

Marc is voortaan de spits in de strijd om primeurs. Hij mag de BNL-microfoon ook ongegeneerd onder de neuzen duwen van iedereen die iets te vertellen heeft in showbizzland. Vliegende, reizende, rondtrekkende reporter op zoek naar nieuws. In corona-tijden al dan niet digitaal, virtueel of ter plekke. Zijn eerste bijdrage haalde deze ochtend al om 09:30 uur de ether. Meer feiten in de vele showflitsen die BNL dagelijks uitzendt. 

Marc Huylebroeck werd nationaal bekend in 1989 toen VTM hem bombardeerde tot voice-over van het ‘Rad van fortuin’. In diezelfde periode was hij ook best ‘gul’ want het was eveneens Huylebroeck die de prijzen bij ‘Walters Verjaardagshow’ aan de man bracht. Zijn carrière als radiopresentator begon in 1980. Het moet Koningin Fabiola zelf geweest, die Contact-baas Francis Lemaire vanuit Laken tipte dat er een jochie bij Radio Pajottenland echt wel talent had. Marc verhuisde naar Brussel. Hij kreeg pardoes de ochtend. Lang vooraleer alle Ornelissen & Deckersen het radiomaken in de vroege uren tot een status verhieven, werd Huylebroeck een fenomeen bij Radio Contact.

Sedert begin dit jaar neemt hij het ochtendblok voor z’n rekening bij Yesterdayland Radio (YDL), ‘A brand new day’ (07:00-09:00 uur). YDL en BNL hebben trouwens dezelfde bazen. Marc stond ook aan de doopvont van deze iets oudere radiobroer van BNL. Als radiopresentator, bezieler van de online-ontwikkeling, festival-deejay en tijdens de laatste Yesterdayland-editie zelfs sterreporter die alle nationale en internationale artiesten voor de TV Plus camera’s haalde. Vanaf vandaag is het deze MH die de luisteraars op het half uur, in de niet-spits uren, bijpraat met showbizzflitsen. (TB)


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het is vandaag 13 mei… 1996 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

RadioVisie sprak met ‘de radio van Yesterdayland’

Muziekfestival verpopte tot nationaal radiostation Zaterdag 21 maart pikte onze redactie het nieuws op van Lees verder

Blad 469: Luisterspel, GRK en StuBru (video)

Laatste dag van het verlengde paasweekend. Al voelde dit nooit zo aan. Het leek en Lees verder

Chris Van Tongelen naar BNL

Misschien moet het BNL-netwerk een extra slogan introduceren? Naast ‘Je hoort erbij’ zou ‘Het station Lees verder

BNL: Lunchen met Willy (Sommers)

BNL, de opvolger van VBRO, haalt Willy Sommers in huis als presentator. Vanaf vandaag, maandag Lees verder

BNL: Omdat weekends geen weekdagen zijn

Het eerste weekend van BNL komt eraan. Zoals een ongeschreven wet dat blijkbaar eist, gaat Lees verder

BNL: ‘Meisjes’ aan de macht…

Het is een kwestie van enkele uren vooraleer BNL de ether in gaat. Het nieuwe Lees verder

RadioVisie sprak met Hugo Foets over VBRO en BNL

"Open, rechtuit en strijdvaardig" De klok tikt en het is uitkijken naar het nieuwe radiogeluid Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x