RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Marc Huylebroeck gaat ‘flitsen’ op BNL (audio)

Verrassing om de nieuwe week mee te beginnen. Een behoorlijke zelfs. En daarvoor moeten we alweer richting BNL kijken. Het presenterende team wordt nogmaals uitgebreid. Dit keer werd er niet gezocht naar een zingende medemens, maar bij de radiomakers pur sang. Gevonden werd niemand minder dan Marc Huylebroeck. Sympathieke vakman die niks meer hoeft te bewijzen. Zijn diploma van vakmanschap met de allergrootste onderscheiding heeft hij al jaren aan de muur van zijn thuisstudio hangen. 

Marc is voortaan de spits in de strijd om primeurs. Hij mag de BNL-microfoon ook ongegeneerd onder de neuzen duwen van iedereen die iets te vertellen heeft in showbizzland. Vliegende, reizende, rondtrekkende reporter op zoek naar nieuws. In corona-tijden al dan niet digitaal, virtueel of ter plekke. Zijn eerste bijdrage haalde deze ochtend al om 09:30 uur de ether. Meer feiten in de vele showflitsen die BNL dagelijks uitzendt. 

Marc Huylebroeck werd nationaal bekend in 1989 toen VTM hem bombardeerde tot voice-over van het ‘Rad van fortuin’. In diezelfde periode was hij ook best ‘gul’ want het was eveneens Huylebroeck die de prijzen bij ‘Walters Verjaardagshow’ aan de man bracht. Zijn carrière als radiopresentator begon in 1980. Het moet Koningin Fabiola zelf geweest, die Contact-baas Francis Lemaire vanuit Laken tipte dat er een jochie bij Radio Pajottenland echt wel talent had. Marc verhuisde naar Brussel. Hij kreeg pardoes de ochtend. Lang vooraleer alle Ornelissen & Deckersen het radiomaken in de vroege uren tot een status verhieven, werd Huylebroeck een fenomeen bij Radio Contact.

Sedert begin dit jaar neemt hij het ochtendblok voor z’n rekening bij Yesterdayland Radio (YDL), ‘A brand new day’ (07:00-09:00 uur). YDL en BNL hebben trouwens dezelfde bazen. Marc stond ook aan de doopvont van deze iets oudere radiobroer van BNL. Als radiopresentator, bezieler van de online-ontwikkeling, festival-deejay en tijdens de laatste Yesterdayland-editie zelfs sterreporter die alle nationale en internationale artiesten voor de TV Plus camera’s haalde. Vanaf vandaag is het deze MH die de luisteraars op het half uur, in de niet-spits uren, bijpraat met showbizzflitsen. (TB)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx