RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Marc Brillouet naar Radio Minerva

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na 12 jaar radiostilte kruipt voormalig VRT-producer en presentator Marc Brillouet opnieuw achter de microfoon. Voortaan is hij elke zondagnamiddag van 4 tot 6 te beluisteren bij Radio Minerva met het programma ‘Siësdag’, onvervalst muziek genieten op z’n zondags.

Marc Brillouet maakte destijds voor Radio 2 jarenlang succesvolle programma’s als Hitriders en De Lage Landen, maar zijn naam is vooral verbonden met de Radio 2-klassieker ‘Funiculi Funicula’, waarmee hij tot eind 2009 elke zondagavond vulde.

De formule was erg geliefd, want in de slipstream volgden een rist concerten en een al even succesvolle cd-reeks op het Universal-label. Die reeks loopt nog altijd. Begin november verschijnt trouwens in de reeks Radio 2 Klassiekers de driedelige box “Funiculi Funicula 2022”.

Marc stopte dan wel in 2009 bij Radio 2, tijdens de eerste lockdown van 2020 startte hij zijn wekelijkse podcast “Marc Brillouet vertelt”. Die bestaat nog steeds en is makkelijk en gratis te beluisteren via www.brillouet.be.

En vanaf komende zondag, 11 september, presenteert hij op zondagnamiddag ook bij Radio Minerva tussen 16 en 18 uur. ‘Siësdag’ wordt echter geen ‘Funiculi Funicula’.

“Je kan het net zo goed een programma met muziek voor miljoenen, als muziek met ’n strikje noemen”, aldus Brillouet. “Want dat tikkeltje glitter en glamour zal er elke aflevering inzitten: zowel qua songkeuze als keuze van artiesten. Het wordt een selectie van speciaal geselecteerde oldies, onsterfelijke songs en evergreens, crooners van formaat, wereldvermaarde orkesten, the American songbook op z’n best, kortom muziek van de bovenste plank.”

Doorheen zijn radiojaren mocht Marc veel artiesten persoonlijk ontmoeten en interviewen. Inmiddels verzamelde hij ook rijkelijk en enorm uitgebreid hun repertoire op vinyl en op cd. Hij zal in zijn bekende warme presentatiestijl vanaf 11 september al dat moois en al die verhalen met graagte met jullie delen.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
J. D.M.
J. D.M.
5 september 2022 - 16:49 16:49

Spijtig dat er bij de VRT voor deze mensen geen plaats meer is !

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
6 september 2022 - 08:29 08:29
Antwoord aan  J. D.M.

En toch zijn er (nog) uitzonderingen hé Jan.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx