RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Marathonradio komt terug

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Van maandag 7 tot en met vrijdag 25 juni is er opnieuw Marathonradio op MNM. Drie weken aan één stuk presenteren Peter Van de Veire, Dorianne Aussems en, voor het eerst, Esther Nwanu een non-stop uitzending boordevol studie- en ontspanningstips om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Voor Esther is dit extra bijzonder, want zij is zelf nog student met examens.

Bijzonder schooljaar

Deze ochtend – vrijdag 21 mei- gaf Peter Van de Veire het startschot voor de nieuwe editie tijdens zijn ochtendshow. Marathonradio is er voor alle leerlingen in Vlaanderen, met tips & tricks voor de blokkende studenten. Na een nieuw bijzonder school- en academiejaar kunnen veel jongeren een opsteker of een luisterend oor gebruiken. 

Stevens Lemmens (nethoofd MNM): “Wie had vorig jaar gedacht dat we vandaag nog altijd mondmaskers zouden dragen en op anderhalve meter van mekaar examens zouden invullen? Marathonradio is er daarom meer dan ooit om studerend Vlaanderen een hart onder de riem te steken. Om studenten, maar ook hun ouders, vrienden en lieven met mekaar te verbinden. Want studeren doe je nooit alleen!”

Nieuwkomer Esther is zelf student

Drie dj’s (foto bovenaan) maken tijdens Marathonradio non-stop radio.

• Peter Van de Veire is er van maandag tot en met vrijdag in ‘De Grote Peter Van de Veire ochtendshow’. Hij doet het al sinds de eerste editie in 2012. In 2019 sloeg hij een jaartje over omdat hij enkele dagen voor de start papa werd. Dit jaar presenteert hij voor de negende keer mee en is daarmee de ideale mentor voor nieuwkomer Esther.

• Jong geweld Esther Nwanu is 23 jaar en presenteert sinds 31 augustus 2020 mee het programma ‘MNM Late Night’. Voor haar is dit een extra spannend avontuur, want zij is zelf nog student. Op 12 juni, tijdens Marathonradio, moet ze nog een examen afleggen. 

Esther Nwanu: “Het is echt te zot dat ik deze editie mag meedoen. Dit is de eerste Marathonradio die ik beleef en ik mag al meteen mee presenteren. Ik moet zelf ook blokken. Ik ga mijn best doen om zoveel mogelijk op voorhand te studeren, maar het valt te zien of dat effectief lukt met mijn uitstelgedrag. Dat hoort bij het studentenleven zeker, die extra spanning?”

• Dorianne Aussems is de stem van het avondprogramma ‘Generation M.’ In 2018 trok zij voor het eerst mee op pad met het Marathonradio Rescue Team. Eén jaar later, in 2019 presenteerde ze haar eerste Marathonradio. Dit jaar doet ze voor de derde keer terug mee. 

Peter, Dorianne en Esther worden bijgestaan door Sander Gillis en Laura Govaerts (foto). Zij gaan ook iets doen tijdens Marathonradio. “Iets heel groots. Iets episch zelfs en het heeft met de luisteraars te maken”, wordt met de nodige mist aangekondigd. Wat het wordt is op maandagochtend 7 juni omstreeks 08:00 uur bekend.

Artiesten en live muziek

Vorig jaar bleef Marathonradio letterlijk in zijn kot. Het Marathonradiohuis verhuisde toen van Leuven naar Brussel. Er werd uitgezonden vanuit de MNM-studio. Dit jaar trekt men terug naar de Vlaams-Brabantse hoofdstad. In de studio zullen heel wat artiesten langskomen voor optredens en dj-sets. De line-up wordt binnenkort bekendgemaakt. Via de MNM-app kunnen alle optredens worden gevolgd.

Dit jaar is het Marathonradio-gadget een doorzichtige pennenzak. Op 21 juni lanceert MNM een groot… pennenzakkenonderzoek via de app en de website.

MNM Marathonradio 2021 in cijfers

• Het is de tiende editie van Marathonradio. 
• Marathonradio 2021 is goed voor 19 dagen non-stop radio, dat zijn 444 uren steun aan studenten.
• 48 artiesten en dj’s komen over de vloer en brengen live muziek.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

19 dagen ‘Marathonradio’ in cijfers (en veel foto’s)

Op 8 juni begonnen ze eraan. MNM-dj's Peter Van de Veire, Sander Gillis en Dorianne Lees verder

MNM: ‘Marathonradio’ blijft in z’n kot

Naar school gaan in 2020 blijft een bijzondere ervaring. Wel, niet, wel en weer niet. Lees verder

MNM start Thuis-audiofictie tijdens Marathonradio

De opnames voor de Thuis-soap (één) kunnen weer starten, en er is alweer nieuws voor Lees verder

MNM: Marathonradio is terug (video)

Deze ochtend trapte Peter Van de Veire het begin af van Marathonradio tijdens zijn ochtendprogramma Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

DPG Media zoekt jong mediatalent

Wie gekozen wordt maakt kans op een baan bij o.a. Joe en Qmusic DPG Media lanceert Lees verder

Studio Brussel: Fien gaat Adriaan vervangen op tv

TV-makers die plots achter de radiomicrofoon gaan zitten, het is vaker niet goed, dan een Lees verder

Nostalgie straks ook in Denemarken? (video)

Het van origine Bauer Media-concern heeft concurrentie gekregen uit Franse hoek bij de herverdeling van Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x