RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Manneke Pop op zondag

‘Manneke Pop’, prominent op zondag in ‘beeld en ‘geluid!’. In de tweede helft van de jaren 2000 was Peter Van Dam vaste columnist bij RadioVisie. Hij schreef wekelijks over een aparte plaat, meestal een hit waar een persoonlijk verhaal aan vastzat. Vaak grappig, soms hilarisch, af en toe ongelofelijk, altijd boeiend. Nog steeds. Niet enkel om te lezen maar ook om naar… te luisteren. Deze aflevering werd gepubliceerd op 1 juni 2008.

En toen keek er een Japanner in mijn bord!

Eind jaren tachtig, begin jaren negentig van de vorige eeuw ging ik weg in Hilversum om in Brugge te gaan wonen. Voor de VBRO kwam  ik in de meest schilderachtige stad van Vlaanderen terecht. In de wijk Sint-Gillis (in ’t Brugs: Sint Hillis) had ik een piepklein huisje kunnen huren. Hooguit veertig vierkante meter maar wel gerestaureerd en van het nodige moderne comfort voorzien.

Als de Japanse toeristen voorbijkwamen stonden ze steevast naar binnen te gluren! En ik kan je verzekeren dat met name in het begin van het jaar Brugge stikt van die mannetjes en dito vrouwtjes. Het was wel even schrikken als je ’s ochtends de keuken binnenkwam, de gordijnen opentrok en tot de vaststelling kwam dat er een groep Aziatische medemensen voor de deur stond, die onder leiding van een gids de gevel stonden te keuren.

Bij de VBRO maakte ik het ook mee dat salarissen niet altijd even stipt betaald werden. Je had dan als disk jockey weinig keus. Staken was wel een optie maar daardoor kreeg je natuurlijk ook geen geld in het laatje. Dan maar op muzikale wijze ons ongenoegen uiten. Een plaat uit die tijd, de betalingen liepen alweer fout, het was alweer de tiende van de volgende maand en niemand had een cent ontvangen.

Dan begonnen we, afgesproken tussen alle dj’s, ieder uur met dezelfde plaat, een vinylmoment met financiële consequenties. Earth Wind and Fire met ‘System of survival’. Als je goed naar het begin luistert, zal je onmiddellijk merken waarom!


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx