RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

M-TV sprak met Hans Becker over Veronica (video)

De Nederlandse Auteur Hans Becker was vrijdag 26 juni te gast bij M-TV. Hij vertelde er uitgebreid over zijn periode bij de zeezender Radio Veronica en over het boek dat hij daar over maakte. De uitzending kan bekeken worden op YouTube. M-TV is het tv-programma van het ‘Museum van de 20ste Eeuw’, dat iedere vrijdag live wordt uitgezonden vanuit het museum. M-TV ging van start tijdens de corona lock down om de band met de bezoekers en medewerkers te behouden. Sinds 1 juni is het museum weer geopend.

Hans Becker: man van vele talenten

Hans Becker (foto bovenaan – links) werkte in de jaren 1970-1974 bij Radio Veronica en begon zijn veelzijdige carrière als redacteur-radiopresentator van Veronica’s Popjournaal en de Lexjo specials van Lex Harding. Hij was ook redacteur van het Veronica weekblad. Van veel gebeurtenissen tijdens deze turbulente jaren was hij direct getuige. Die momenten legde hij vast in duizenden foto’s. Zijn boek geeft een verrassend beeld van binnenuit. De stranding, het leven aan boord en in de Hilversumse studio en de strijd die de medewerkers hebben moeten voeren om het voortbestaan.

Het Radio Veronica (foto)boek

In het boek staan de herinneringen en unieke foto’s van Hans Becker centraal. De foto’s – vele nooit eerder gepubliceerd – en de begeleidende teksten tonen en beschrijven het leven aan boord van het Veronica-schip en in de Hilversumse studio, inclusief de collega-dj’s, de radiotechnici, de Nederlandse en internationale artiesten en de Veronica-successen. 

Ook de stranding van de Norderney in 1973 en de strijd tegen de politiek om genoeg leden te werven teneinde de felbegeerde omroepstatus te verkrijgen komt aan bod. Een bijzondere periode van radio- en muziekgeschiedenis, die ontelbare Nederlandse muziekliefhebbers heeft beïnvloed. Het boek bevat een voorwoord door Lex Harding en een aanbeveling door Tineke de Nooy.

° Het Radio Veronica boek is te bestellen in de webshop van het Museum van de 20ste Eeuw

M-TV weer geopend (na korte vakantie)

Het ‘Museum van de 20ste Eeuw’ heeft in de corona lock down periode het initiatief genomen om M-TV (Museum TV) te starten. De doelstelling was om middels het programma het contact te behouden met de medewerkers en de bezoekers. In het programma komen wekelijks gasten uit de cultuur, media, horeca, politiek en lokale ondernemers aan het woord. M-TV wordt gemaakt door presentatoren Hans Stuijfbergen en Wim van de Water (foto bovenaan – rechts) en technicus René Beemsterboer. 

Vanwege het succes en de vele positieve reacties heeft het museum besloten om, ook nu het museum weer geopend is, door te gaan met de uitzending. Wel is momenteel een korte zomerstop ingelast. M-TV wordt elke vrijdag om 17:00 uur live uitgezonden vanuit het museum en is te bekijken via hun Facebook-pagina. (Bericht: Mediapages.nl)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Extra Gold praat met Hans Becker

Op Radio Extra Gold is overmorgen, zaterdag 18 november om 15:00 uur, een special over Lees verder

Recensie: Veronica fotoboek van Hans Becker

Vraag een willekeurige luisteraar van boven de 55 naar welk radiostation zij/hij luisterde in de Lees verder

De oplossing voor het ontstane ochtendprobleem bij Radio Veronica

Toine van Peperstraten naar de ochtend! Zoals te verwachten en al eerder besproken: Wilfred Genee Lees verder

Veronica, probeer eindelijk eens radio anno 2021 te maken!

Wat ik zou doen als ik de baas was bij Veronica? De kogel is door Lees verder

Luistercijfers Nederland: Qmusic sluipt nog dichter bij

Geen grote verrassingen bij de luistercijfers voor de maanden juni en juli 2021. NPO Radio Lees verder

Requiem voor een Zwart Schaap (audio & video)

'Veronica Sorry, is het nou allemaal echt voorbij?' Het antwoord kwam in de late namiddag Lees verder

De muziek stierf twee keer! (update)

‘The day the music died’. Wikipedia stuurt je naar 3 februari, 1959. Waarbij wordt verwezen Lees verder

Nederland: Rob Stenders terug present bij Veronica

Wekenlang bleef de architect van het vernieuwde Radio Veronica door de gevolgen van Covid-19 noodgedwongen Lees verder

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x