RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

M fm: Vlaamse Ardennen heen en terug

In coronatijden is het niet evident om senioren te bereiken. Daarom is er in de Senioren Advies Raden (SAR) van het Oost-Vlaamse Brakel van gedachten gewisseld over de wijze om gemeentelijk nieuws op een aangename manier te communiceren. De keuze viel – eerder logisch want daar dient een lokale omroep bij uitstrek voor – , om dit te doen via Radio M fm.

“Na enig overleg is het idee ontstaan om een radioprogramma te maken,” laat public relations, Godijn Robert van de Senioren Advies Raden weten. “Radio M fm is hiertoe een geschikte zender. Er is een groot bereik en veel mensen uit de omgeving luisteren.” Johan Persyn (foto bovenaan – links) wordt de producer en de presentator van een programma dat op zaterdag tussen 10:00 en 11:00 uur zal worden uitgezonden met als titel ‘Vlaamse Ardennen Heen en Terug’. De eerste aflevering is gepland op 6 februari aanstaande. De titel maakt duidelijk dat alle gemeenten van de Vlaamse Ardennen hierbij betrokken zullen worden.

“Elke week komt een andere plaats aan bod met nieuws uit de gemeente. De ‘seniorenraad van de week’ levert telkens een twintigtal titels van songs uit de jaren 60, 70, 80 en bezorgt ook info over wat er in de gemeente te gebeuren staat of komt met nieuws dat interessant is voor onze senioren,” vervolgt Godijn. “Tussen de liedjes komen er korte flashes. Marleen Haegeman (foto bovenaan – midden), penningmeester SAR Brakel, is vliegende reporter en zal in de gemeente van de week een opname maken waarbij iemand wordt geïnterviewd.”

Aansluitend aan ‘Vlaamse Ardennen Heen en Terug’ zal radio M fm vanaf 6 februari ook nog een uurtje extra ‘De beste radio Oldies’ programmeren


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
4 februari 2021 - 12:56 12:56

goed initiatief zoiets, daar dient lokale radio voor

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx