RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

M fm krijgt nieuwe livestudio(s) (video)

De live studio (studio 1) van Radio M fm verhuisde afgelopen weekend van Ophasselt naar Zottegem (studio 2). Het lokale radiostation vestigt zich hierbij in het hart van z’n zendgebied dat de volledige Vlaamse Ardennen, Denderstreek en Land van Rhode bestrijkt. Centraal, in het midden van het grote zendgebied.

Sinds 2018 zendt Radio M fm uit op drie frequenties en bereikt zo een groot deel van de inwoners van Zottegem, Zwalm, Brakel, Lierde, Geraardsbergen, Herzele, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem. Met een marktaandeel van twaalf procent komt dat neer op ongeveer vijftienduizend luisteraars per dag.

De kracht van deze regionale radio is de combinatie van een populair muziekformat waarmee een brede doelgroep bereikt wordt, en voortdurende updates van regionaal nieuws. Elke werkdag van 12:00 tot 13:00 uur is er regionaal nieuws uit de Vlaamse Ardennen, de Denderstreek en Het Land van Rhode. Verder zijn er dagelijks regionale nieuwsbulletins om 06:00, 07:00, 10:00, 11:00, 14:00 en 15:00 uur. Op zaterdag en zondag is er aandacht voor specifieke praatprogramma’s waarin de regionale actualiteit en regionaal sportnieuws centraal staan.

Omdat de studio in Ophasselt technisch niet meer voldeed aan de normen om vandaag de trends te kunnen volgen, werd besloten om te verhuizen naar het multifunctionele gebouw in de Kloosterstraat 40 in Erwetegem, waar alle moderne accommodatie voorhanden is. Eerder was daar reeds studio 2 gevestigd, die mobiel is en ten allen tijde op een andere locatie kan worden ingezet. De nieuwe radiostudio laat tevens toe om op regelmatige basis praatgasten te ontvangen.   

Eén en ander betekent niet dat Radio M fm Geraardsbergen verlaat. Integendeel, de band met de stad wordt strakker aangehaald, want in de toekomst gaat men er een tweede live studio openen, in de (voormalige) priorij van Hunnegem, zo goed als in het centrum van Geraardsbergen.

Dit is een logische keuze, want niet alleen is er het Museum en Archief van de Vlaamse Film gevestigd (ook Radio M fm zet meer en meer in op visuele boodschappen), maar ook de samenwerking tussen Radio M fm en Eclips TV, het tv-station voor 55-plussers, wordt hierdoor nog versterkt. Tevens zal dit ook de samenwerking met verenigingen die al een onderkomen vonden in Hunnegem ten goede komen.

° Radio M fm is te beluisteren op: 107.6 FM (Zottegem – Vlaamse Ardennen), 105.6 FM (Brakel – Denderstreek), 107.2 FM (Land van Rhode) en wereldwijd via live stream.

https://www.facebook.com/RadiomfmVlaanderen/videos/291644058635416/

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De ‘choukes’ van SU fm

SU fm de lokale omroep voor Ninove (106.6 FM) en Geraardsbergen (106.9 FM) blijft ‘plezante Lees verder

SU fm gaat radio maken voor woonzorgcentra

SU fm, 'de plezantste radiozender' - zoals ze zichzelf omschrijven - van Geraardsbergen, Lierde en Lees verder

MIG: het blijft druk voor en achter de schermen

Het zijn drukke dagen voor de medewerkers van MIG, de streekradio voor Geraardsbergen, Ninove en Lees verder

M fm ‘Corona Top 100’ ondersteunt sociale doelen

Zaterdag 30 mei is een verrassende muziek- en radiotopdag geworden door een prima samenwerking tussen Lees verder

Blad 447: Eregalerij, Theo, M fm & Eclips TV

'Van de nood een deugd maken', heet dit. De kranten zijn tegenwoordig minder dik wegens Lees verder

M fm verliest veelzijdig radiomaker

Kort voor de viering van kerstavond werd het Zuid Oost-Vlaamse mininetwerk M fm verrast door Lees verder

M fm: ‘net zo goed buiten als binnen’

Maandag 8 oktober hadden we het er al over, we doen het nog eens. Lokale Lees verder

M fm op nationale TV in ‘Iedereen beroemd’ (audio)

'Iedereen beroemd' is een reportageprogramma waarin elke dag iets nieuws te ontdekken valt. Te bekijken Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x