RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

M fm krijgt nieuwe livestudio(s) (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De live studio (studio 1) van Radio M fm verhuisde afgelopen weekend van Ophasselt naar Zottegem (studio 2). Het lokale radiostation vestigt zich hierbij in het hart van z’n zendgebied dat de volledige Vlaamse Ardennen, Denderstreek en Land van Rhode bestrijkt. Centraal, in het midden van het grote zendgebied.

Sinds 2018 zendt Radio M fm uit op drie frequenties en bereikt zo een groot deel van de inwoners van Zottegem, Zwalm, Brakel, Lierde, Geraardsbergen, Herzele, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem. Met een marktaandeel van twaalf procent komt dat neer op ongeveer vijftienduizend luisteraars per dag.

De kracht van deze regionale radio is de combinatie van een populair muziekformat waarmee een brede doelgroep bereikt wordt, en voortdurende updates van regionaal nieuws. Elke werkdag van 12:00 tot 13:00 uur is er regionaal nieuws uit de Vlaamse Ardennen, de Denderstreek en Het Land van Rhode. Verder zijn er dagelijks regionale nieuwsbulletins om 06:00, 07:00, 10:00, 11:00, 14:00 en 15:00 uur. Op zaterdag en zondag is er aandacht voor specifieke praatprogramma’s waarin de regionale actualiteit en regionaal sportnieuws centraal staan.

Omdat de studio in Ophasselt technisch niet meer voldeed aan de normen om vandaag de trends te kunnen volgen, werd besloten om te verhuizen naar het multifunctionele gebouw in de Kloosterstraat 40 in Erwetegem, waar alle moderne accommodatie voorhanden is. Eerder was daar reeds studio 2 gevestigd, die mobiel is en ten allen tijde op een andere locatie kan worden ingezet. De nieuwe radiostudio laat tevens toe om op regelmatige basis praatgasten te ontvangen.   

Eén en ander betekent niet dat Radio M fm Geraardsbergen verlaat. Integendeel, de band met de stad wordt strakker aangehaald, want in de toekomst gaat men er een tweede live studio openen, in de (voormalige) priorij van Hunnegem, zo goed als in het centrum van Geraardsbergen.

Dit is een logische keuze, want niet alleen is er het Museum en Archief van de Vlaamse Film gevestigd (ook Radio M fm zet meer en meer in op visuele boodschappen), maar ook de samenwerking tussen Radio M fm en Eclips TV, het tv-station voor 55-plussers, wordt hierdoor nog versterkt. Tevens zal dit ook de samenwerking met verenigingen die al een onderkomen vonden in Hunnegem ten goede komen.

° Radio M fm is te beluisteren op: 107.6 FM (Zottegem – Vlaamse Ardennen), 105.6 FM (Brakel – Denderstreek), 107.2 FM (Land van Rhode) en wereldwijd via live stream.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De ‘choukes’ van SU fm

SU fm de lokale omroep voor Ninove (106.6 FM) en Geraardsbergen (106.9 FM) blijft ‘plezante Lees verder

Noorwegen: lokale radio overleeft op bingo

Wereldwijd hoorde je vorig jaar de ene na de andere klaagzang over de financiële leefbaarheid Lees verder

VS: Nielsen neemt nieuwe PPM’s in gebruik

In de VS start de onderzoeks- en marketingreus Nielsen, dat ginds instaat voor de kijk- Lees verder

100 jaar geleden: eerste radioverslag van een sportwedstrijd

Het is vandaag – 5 augustus – precies honderd jaar geleden dat in de VS Lees verder

Mijlpaal: wereldwijd 500 ensembles in DAB(+)

Er zijn nu wereldwijd al 500 ensembles actief in DAB(+). De 500ste mux verscheen deze Lees verder

UK: Caroline krijgt hoger vermogen op 648 kHz

De Britse mediaregulator Ofcom geeft Radio Caroline toestemming om het vermogen van zijn middengolfzender op Lees verder

Het stormt in de radiostudio van Lara

Een tv-serie met een radiopresantarice in de hoofdrol. En dan ook nog eens van Vlaamse Lees verder

Kanaaleilanden: commerciële DAB+ is gestart

Op de Britse Kanaaleilanden ging gisteren de eerste commerciële multiplex van start, geëxploiteerd door Nation Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx