RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

M fm keek uit voor ‘risky buziness’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Sinds begin dit jaar doet streekradio M fm zijn luisteraars een compleet nieuw programma cadeau. Tussen 17:00 en 19:00 uur presenteert Ronny Hantson (foto bovenaan – rechts) er voortaan elke zondagnamiddag ‘Radio Hoera!’ De man is geen volslagen onbekende, hij is immers al jarenlang betrokken het station. Toen M fm nog onder de Maeva FM-vlag voer, was hij er al te horen. In februari 2005 stond hij ook mee aan de wieg van M fm.  

“Het idee voor ‘Radio Hoera!’ is ontstaan toen ik, tijdens het ordenen van de muziekdatabase, die inmiddels al meer dan 75.000 titels bevat, bij de liedjes van Marijn Devalck uitkwam. Voor mij is het duidelijk, dat Marijn – dé Balthazar Boma uit F.C. De Kampioenen – een allround artiest is. Ik haal mijn mosterd inderdaad uit zijn repertoire. Klakkeloos artistieke eigendom overnemen vond ik toch maar ‘risky buziness’ en dus besloot ik Marijn gelijk te contacteren”, vertelt Hantson. “Items in het nieuwbakken programma zijn onder meer de radioplaat en de mosterdpot. Plus, zo af en toe breng ik ook eens een sidekick naar de studio mee.” 

Marijn Devalck over ‘Radio Hoera!’: “Het lied is éénendertig jaar jong. Ik heb het geschreven in opdracht van Eric Strieleman, indertijd producer bij Radio 2. We kregen met een aantal singer-songwriters de vraag om een ‘ode aan de radio’ te schrijven. Stef Bos schreef toen ook zijn ‘Ik hou van de radio’, dat nu nog altijd veel wordt gedraaid. Ikzelf heb het nummer pas in 1996 op mijn cd gezet“.  

 ° ‘Radio Hoera!’ is wekelijks te beluisteren bij streekradio M fm Brakel 105.6 (regio Brakel/Zwalm), Zottegem 107.6 (regio Zottegem/Geraardsbergen), Oosterzele 107.2 (regio Sint-Lievens-Houtem/Wetteren) of wereldwijd via Radiomfm.be


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx