fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Luistert Sven Gatz via DAB+? (audio)

Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz heeft toegeven dat hij zelf nog geen digitale DAB+ ontvanger heeft. Dat zei hij bij webradio ZZrock en de Antwerpse Radio Totaal in het programma ‘Radio Café’, dat live werd uitgezonden donderdag jongstleden 31mei (20:00-22:00 uur).

“We zijn in de fase dat we proberen dat de nationale zenders op DAB+ uitzenden. We moeten nog alle verkopers, kleinhandel en automerken, meekrijgen en daar zullen nog maanden overgaan. Wanneer dat het geval is, gaan we er voluit publiciteit voor maken. En dan zitten we al een eind in 2019 of misschien in 2020. We proberen met de verdeling tussen FM en DAB+ frequenties, de spelers meer kansen te geven”.

Radioreclame-overschotten VRT

De minister vindt radio een ‘belangrijk medium’ dat voor een intieme sfeer kan zorgen, in de auto staat die altijd aan. Lokale radio’s pikken een graantje mee van de inkomsten uit reclame. Uit die publiciteitsmarkt haalde de reclameregie van de VRT afgelopen vier jaar zestien miljoen euro teveel op.

“We hebben nu toch echt aan de VRT gezegd dat ze dat plafond niet mogen overschrijden. Dat is reclame die men uit de markt haalt, die een private zender of bijvoorbeeld jullie niet meer uit die markt kunnen halen. We gaan er nauwgezetter op toe kijken, we gaan veel beter monitoren. Omdat de VRT ook een dotatie heeft terwijl alle anderen het op eigen kracht moeten doen. De zon moet voor ieder kunnen schijnen.”

Op de vraag waar de resterende vijftien, er gaat één miljoen naar het VAF Mediafonds, naartoe mag gaan als het aan de minister ligt, antwoordt hij fijntjes: “Dat is geld dat naar de algemene pot teruggaat van de Vlaamse regering. Het zijn algemene inkomsten, daar is alleen Bart Tommelein (Open VLD, nvdr), minister van begroting blij mee. Die overschotten van de VRT zijn algemene inkomsten. Ze blijven op een wachtrekening staan en er kunnen mooie dingen bij cultuur, onderwijs, welzijn, openbare werken mee gedaan worden.”

Verder hoor je Gatz ook babbelen over zijn voorkeur  rockmuziek, de bieren die hij kan smaken en zijn favoriete sport.

Show wordt herhaald en aangeboden als podcast

De show vanop locatie in Hard Rock Café Antwerpen draaide niet alleen rond de excellentie, de meeste zendtijd was voor de coverband Stage Revolver uit Nijlen, want ZZrock en Radio Totaal stimuleren het talent uit de regio. Alles wordt vandaag, zaterdag 2 juni nog eens herhaald bij ZZrock (12:00-14:00 uur) en daarna als  podcast beschikbaar gesteld. Al kan u ook direct luisteren. De uitzending, gepresenteerd door Dirk Vandemast, staat gewoon hieronder…

° Fotocredits: TDN


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Zit BNL Radio in woelig water?

De muziek uit de lage landen wordt steeds stiller… Grote Plannen Op Paasmaandag, 13 april Lees verder

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen
Jeroen
2 juni 2018 - 21:42 21:42

Gatz heeft wel een dab+radio. Ik was er zelf bij toen hij die cadeau kreeg.

Erwin
Erwin
2 juni 2018 - 21:36 21:36

Ik onthou vooral deze walgelijke uitlating van Sven Gatz “Uit die publiciteitsmarkt haalde de reclameregie van de VRT afgelopen vier jaar zestien miljoen euro teveel op”. Wat dus in de praktijk neerkomt op geld dat men uit de markt wegpakt dankzij de beste FM paketten aan de VRT toe te bedelen en deze kanalen dan ook nog eens propvol reclame te duwen. Over concurrentievervalsing gesproken. Vraag me af of Gatz en zijn voorgangers wel een geweten hebben, want mocht dat zo zijn, dan zou ik in zijn geval geen voet meer in het openbaar durven zetten. Overigens spreekt Gatz hier over de “afgelopen vier jaar”. Sinds de jaren 80 pleegt de openbare omroep bedrog door enerzijds reclame uit te zenden en anderzijds van geld toegestopt te krijgen van de belastingbetaler. Wellicht kent hij de betekenis van het woord “concurrentievervalsing” niet. Of hij wil het niet weten!

Thierry
Thierry
2 juni 2018 - 13:43 13:43

Met Antwerpse wordt uit de provincie Antwerpen bedoeld, zoals Limburgse. Toch bedankt voor de precisering, Frank.

Frank
Frank
2 juni 2018 - 12:11 12:11

Toch even nuanceren. Er wordt in dit artikel gesproken over de Antwerpse radio Totaal maar eigenlijk heeft die met Antwerpen geen enkele binding. Het is en blijft een Kapelse radio met steunzenders in Brasschaat en Zandvliet. Zandvliet is dan wel een gedeelte van het Antwerpse district Bezali maar ligt kilometers verwijderd van de stadskern. Om een lang verhaal kort te maken, bij een wettelijk gebruik van die 3 zenders zal je in principe radio Totaal nooit in Antwerpen centrum kunnen ontvangen. Het district Merksem kan daar een uitzondering op zijn net als de districten Ekeren en Bezali maar dat laatste behelst eigenlijk enkel de dorpen Lillo, Zandvliet en Berendrecht. 90% van het grondgebied van Bezali is havengebied waar geen mens woont. Meteen ook de reden waarom de frequentie in Zandvliet in het verleden zelden of nooit actief was.

4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Frankrijk: RTL is boos op NRJ (video)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 20 (video)

Het Avondblad van 1 juni (audio & video)

Sluiten