RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Luisterspel op Melinda FM & Radio Noordzee (video)

Oproep om stil te staan bij hoe we ouderen behandelen

Vanaf 28 februari zendt Melinda FM een hilarisch en ontroerend luisterspel uit onder de noemer Radi’O Zoutloos. Ook de Oostendse collega’s van Radio Noordzee doen dit. In december kwamen De Grote Post, Theater aan Zee (TAZ) en kleinVerhaal bijeen om een project te bedenken voor de woonzorgcentra, en bij uitbreiding ook voor ziekenhuizen, jongereninstellingen, scholen en het gewone publiek. Zo ontstond het idee om een luisterspel te maken. 

De link werd gelegd naar de voorstelling ‘Zoutloos’ van Studio Orka. De voorstelling gaat over Palmira, vertolkt door de actrice Tania Van de Sanden. Als toeschouwer ben je uitgenodigd op een feest voor de verjaardag van de bejaarde vrouw. Ze vertelt over haar jeugdliefde Charlie uit Canada die haar komt halen. Er komen thema’s aan bod als levensdrift, geheime liefdes, passie en geluk, maar ook een waardig leven tot het einde.

De voorbije weken toverde Studio Orka ‘Zoutloos’ om tot een luisterspel met de originele cast, onder wie Dominique Van Malder, Ilse De Koe, Steven Beersmans, Tania Van der Sanden en Julie Delrue. Verteller van dienst is Joris Hessels. Het luisterverhaal is geen letterlijke vertaling van de originele voorstelling. Er werd ook rekening gehouden met de wereld na corona. 

“In 2013 gaven we ongezouten kritiek op de betutteling in de zorgsector. We wilden in deze versie toch ook graag het nodige respect tonen voor de mensen die het voorbije jaar keihard gewerkt hebben in de zorg, maar het personage van Palmira is nog altijd even opstandig omdat ze vindt dat een ouwe mens zelf moet kunnen beslissen wat hij doet. Zonder corona te benoemen verwijzen we wel naar het ‘gevangenschap’ waar de bewoners van de woonzorgcentra in gezeten hebben”, licht Martine Decroos van Studio Orka toe in Het Laatste Nieuws. 

Radi’O Zoutloos gaat op 28 februari in première in Oostende via Melinda FM (107.8 FM). Op 2, 3 en 4 maart komen de eerste drie afleveringen aan bod en op 9, 10 en 11 maart de laatste drie. Op dezelfde dagen worden de afleveringen ook uitgezonden op Radio Noordzee (105.0 FM) om 18:00 uur. (EB)

° Meer details bij HLN.

De afgelopen weken doken we de studio in voor Radi’O Zoutloos! Vanaf 28 februari ‘in Oostende’, vanaf 21 maart via tal…

Posted by Studio ORKA vzw on Wednesday, February 17, 2021


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx