RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Luisteraars redden (alweer) Extra AM in Nederland

Vorige maand startte Extra AM, het een non-stop gouwe ouwe radiostation voor de regio Groot Amsterdam een crowdfunding om te kunnen overleven. Ook vorig jaar gebeurde dit met succes. Door de energiecrisis, inflatie en wegvallen van de hoofdsponsor waren de exploitatiekosten niet meer te betalen. De afgelopen week ging het steeds meer richting 2400 euro en op 5 december zorgde Sinterklaas er voor dat dit streefdoel ook effectief gehaald werd .

Extra AM eigenaar Harm ten Brink: “We hadden er een hard hoofd in maar op 5 december zorgde de Goedheiligman en zijn hulp voor het behalen van ons streefbedrag. Hier zijn we natuurlijk superblij mee en zijn onze uitzendingen inclusief de nieuwsvoorziening voor 2023 gewaarborgd. Langs deze weg willen we dan ook iedereen bedanken voor het leveren van een bijdrage.

“Fijn om te weten dat men Extra AM de moeite waard vindt. Wij gaan ons nu voorbereiden op de kerstrotatie en de vormgeving in een oud jasje die in het teken staat van de donkere dagen. Het donatieformulier blijft tot de jaarwisseling online, al is het alleen maar om te zien dat ons streefbedrag is gehaald!”

DIT IS EXTRA AM

Extra AM is een non stop gouwe ouwe station en zendt sinds 2016 uit via de middengolf (1332 kHz) en het internet. Er wordt voornamelijk muziek uit de jaren 60, 70 en 80 gedraaid, de tijd dat de zeezenders actief waren. Aan dat stuk van de radiogeschiedenis wordt regelmatig aandacht besteed door middel van historische programma’s, hun specifieke vormgeving van jingles en commercials en evenementenuitzendingen. Extra AM heeft ieder ‘heel uur’ een nieuwsbulletin.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
7 december 2022 - 14:33 14:33

Wat een optimistische verhaal bij Extra AM.
Dit in tegenstelling bij de mogelijke droefenis bij Radio Veronica.
De ziel van een radiostation dat telkens verder kan door zijn luisteraars en fans.
Een heel boeiend verhaal. Proficiat.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx