RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Lotte Vanwezemael openhartig in VRT NU Orginal ‘Generation M: The story of my life’

Tegelijk met de start van de paasvakantie lanceerden VRT NU en MNM twee gloednieuwe minireeksen van de VRT NU Original ‘Generation M: The story of my life’. Het gaat opnieuw om waargebeurde verhalen die worden verteld in een mix van film en talkshow.

De eerste reeks – gisteren maandag 4 april begonnen – gaat over MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael (foto bovenaan), die tussen de filmscènes door komt getuigen over haar eigen ervaringen met zwaar pestgedrag en zelfverwonding. In het tweede verhaal – vanaf maandag 11 april – maken we kennis met Emma Van der Bracht, die zich na een diagnose van post-traumatisch stresssyndroom liet behandelen in een psychiatrisch centrum.

De innovatieve VRT NU Original- reeks ‘Generation M: The story of my life’ combineert fictie met talkshow. Op basis van getuigenissen van de centrale gasten (in dit geval Lotte Vanwezemael en Emma Van der Bracht) worden cruciale fases uit hun leven verfilmd in straffe fictie. Aansluitend komen ze in de zetel bij Dorianne Aussems vertellen hoe ze die periodes in hun leven hebben ervaren: hoe het zover kon komen maar ook bij wie en waar ze moed en hoop vonden om door deze moeilijke periode te geraken.

° Tekst gaat verder onder de foto

Lotte Van Wezemael en Dorianne Aussems

Naast de hoofdrolspelers, die voor het eerst naar hun eigen film kijken, nodigt Dorianne telkens ook vrienden, familie, lotgenoten en experten uit die het verhaal helpen omkaderen. Zij vertellen hoe zij die periode hebben beleefd en geven praktische tips over hoe je zelf met zulke problemen kan omgaan als je ermee wordt geconfronteerd.

Om de thema’s waar jongeren vandaag mee worstelen, bespreekbaar en toegankelijk te maken, werken VRT NU en MNM samen met het educatief platform ED TV.  De reeks kwam tot stand met de steun van het innovatiefonds van VAF en Taks Shelter.

VRT NU Originals zijn programma’s die exclusief voor VRT NU zijn gemaakt.  In de reeks ‘Generation M: The story of my life’ werden eerder ook al minireeksen gemaakt over Kato (Marynissen), die aan anorexia nervosa leed, en Samy (Meziani), die zwaargewond werd door een verkeersongeval. Ook hun verhalen zijn nog te bekijken op VRT NU.

Het verhaal van Lotte Vanwezemael

Lotte Vanwezemael werd bekend als seksuologe bij MNM en is elke woensdag te gast bij Dorianne Aussems in ‘Generation M’. In ‘The Story of my Life’ vertelt ze openhartig over hoe ze als prille tiener geconfronteerd werd met zwaar pestgedrag, zowel mentaal als fysiek, en hoe dat leidde tot automutilatie.

° Klik hier voor meer ‘Generation M – The story of my life’


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx