RadioVisie

  • .
    .

Los40 Classic vervangt M80 in Spanje (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We hebben het niet vaak over Spaanse radio. Het land ligt een eind uit de buurt en ‘romaanse’ radio zit niet direct in ons DNA. Wat wel in ons DNA zit, is een grote portie nieuwsgierigheid, zeker nu het radiolandschap op het Iberische schiereiland aan een kleine metamorfose begonnen is. 

Vorige week is de classic hitzender M80 Radio, na een kwarteeuw, gestopt. Eigenaar Prisma heeft het station vervangen door Los40 Classic, met een format dat overwegend bestaat uit jaren 80- en 90- hits, plus Spaanstalige popklassiekers. Met deze ingreep wordt het populaire ‘merk’ verder uitgebouwd. De generatie die M80 Radio is ontgroeid wordt de kans geboden om over te stappen naar Los40 Classic en tegelijk te blijven. Bij hetzelfde netwerk dan. 

M80 Radio ging van start in 1993, na een fusie van Radio 80 en Radio Minuto. De afgelopen jaren verloor het station flink wat luisteraars waarna Prisma besloot om in te grijpen. Dat hiermee naar Los40 werd gekeken, is niet zo verwonderlijk. De hitzender is met 14% marktaandeel, goed voor 2,5 miljoen luisteraars per dag, veruit het populairst. M80 scoort maar ruim 2% marktaandeel.

Het vervangen van M80 Radio door Los40 Classic is de tweede grote wijziging die Prisma in amper twee maanden doorvoert. Begin oktober moest dancezender Maxima FM een aantal FM-frequenties inleveren die nu worden ingezet voor het nieuwe SER+.

Dat is een lokale variant van de landelijke nieuws- en informatiezender Cadena SER, dat met 32% marktaandeel en ruim 4 miljoen luisteraars per dag de populairste omroep van het land is. Niet in het minst omdat op SER+, in elke regio, lokale sportwedstrijden en evenementen worden uitgezonden.

Ook Maxima FM verloor fors wat luisteraars. De afgelopen vier jaar zelfs meer dan de helft. Met nog slechts 2% marktaandeel zakte het station tot onder M80 Radio. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx