RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

London: Greatest Hits Radio gestart op FM (audio)

Greatest Hits Radio is nu ook op FM in Londen te ontvangen. Afgelopen maandag heeft deze classic hits zender de 105.8 FM overgenomen van Absolute Radio. Dit pop-rockstation blijft te ontvangen via AM en DAB. Deze frequentie werd in de Britse hoofdstad al in 1995 in gebruik genomen door Virgin Radio, de voorloper van Absolute Radio.

Het grootste deel van de dag werd gewoon het landelijke programma van Virgin Radio (AM) doorgegeven, weliswaar met op Londen gericht nieuws, weer en verkeer. Daarnaast werd op FM elke dag een specifiek programma voor de hoofdstedelijke bewoners geproduceerd. In de loop der jaren is deze lokale content echter steeds verder afgebouwd. Als laatste sneuvelde in 2008, na de komst van Absolute Radio, de lokale verkeersinfo.

Omdat de meeste luisteraars van Absolute Radio dit digitaal doen, heeft eigenaar Bauer Media Audio besloten om de FM-frequentie te gebruiken voor Greatest Hits Radio. Omdat er daartoe een formatswijziging in de vergunning nodig was, diende Bauer eerder dit jaar officieel een verzoek in bij mediaregulator Ofcom. In maart kwam er groen licht. De afgelopen dagen werden FM-luisteraars van Absolute Radio middels spotjes geïnformeerd van de wissel. 

Maandag jongstleden heeft Greatest Hits Radio de Londense frequentie officieel overgenomen. Hierdoor is men nu in diverse grote Engelse steden op FM te ontvangen, waaronder Liverpool, Birmingham en Bristol. In Londen was het station via de ether tot en met zondag enkel te horen via DAB. Op de 105.8 FM in London worden de landelijke programma’s voorzien van op de hoofdstad gerichte nieuwsbulletins, weerberichten en verkeersinformatie. (BVP – radio.nl)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx