RadioVisie

  • .
    .

Lokale radio’s krijgen adempauze van Sabam

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na de Vlaamse Media Regulator die een mooie financiële geste deed doet Sabam, nogal verrassend, nu hetzelfde. Na tussenkomst van Minister van Media Benjamin Dalle werd vorige week de factuur die iedere erkende netwerk- en lokale radio-omroeporganisatie, moet betalen in 2020, uitgesteld tot 30 september. “Dit zijn uitzonderlijke omstandigheden, veel organisaties worden geconfronteerd met adverteerders die afhaken. We willen hen nu de nodige financiële ademruimte geven,” aldus Dalle.

Auteursrechtenorganisatie Sabam laat zich nu ook van haar beste kant zijn. Een reconstructie: de Koekelaarse Radio Kompas opperde het idee om uitstel van betaling te vragen. Er werd contact opgenomen met oud liberaal kabinetsmedewerker Noël Cordier, ooit zelf betrokken bij de oprichting van de lokale zender. Op zijn beurt zocht hij virtueel Lieven Cobbaert op. De Ichtegemse politicus werkte eerder op het kabinet van Media toen Sven Gatz er nog de plak zwaaide. 

Met andere woorden, ook Lieven weet wààr op welke knopjes moet gedrukt worden, wil men resultaten zien. E volgde al snel een antwoordje van Sabam. “Wat de gebruikers van ons repertoire betreft, heeft Sabam reeds de beslissing genomen tot uitstel van betaling met een termijn van zestig dagen en de opschorting van de verzending van facturen en rappels. De mededeling hierover kan je terugvinden op de website van Unisono. We hebben ook besloten om de lokale radio’s op dezelfde wijze te behandelen, zijnde ook aan hen dit uitstel van betaling en opschorting van verzending van factuur en rappel toe te staan”. 

Van hun kant zou het een mooie geste zou om in deze periode waarin meer mensen de tijd en de mogelijkheid hebben om thuis naar de radio te luisteren meer Belgisch repertoire uit te zenden. We proberen toch ook zoveel mogelijk bij de lokale handelaar onze boodschappen te doen in plaats van te bestellen bij de grote online winkels ?“

Tot slot deed Mediamister Dalle nog een extra toegeving: de betaling van alle zendvergunningen is ook verschoven naar het vierde kwartaal, het einde van 2020 dus. (DR)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dirk
Dirk
27 maart 2020 - 16:48 16:48

Ik denk dat wij en veel collega’s Sabam gemaild hebben. Leuk om te horen dat ze naar onze argumenten geluisterd hebben’

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
28 maart 2020 - 09:28 09:28
Antwoord aan  Dirk

Is enigszins blijkbaar NIET voor webradio’s!
Gisteren factuur ontvangen….

johan
johan
28 maart 2020 - 18:09 18:09
Antwoord aan  Pieter Van Banden

iedereen moet de factuur betalen, je krijgt gewoon uitstelling van betaling, en er is toch veel meer te betalen dan die paar 1000 euro sabam, als men nu al problemen heeft om dat te betalen hoe maakt men dan radio…in het financieel plan was er toch reserve voorzien om een jaar ofzo te overbruggen…

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx