RadioVisie

  • .
    .

Lokale radio’s applaudisseren om 20:00 uur (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vandaag wordt om 08:45 uur in zowat heel Europa door tal van publieke en commerciële radiostations het nummer ‘You’ll never walk alone’ (een song van Gerry & the Pacemakers) gedraaid. U weet inmiddels waarom. Een spontane ingeving van Sander Hoogendoorn, de Nederlandse ochtenddeejay van 3FM. In dezelfde lijn, maar toch anders en daardoor een meer dan uitstekend idee, is het applaustijdsein.  

Een aantal Vlaamse lokale radio’s hebben de handen in elkaar geslagen om iedereen die in deze moeilijke tijden moeten werken te bedanken. Denk aan de zorgsector, allen die betrokken zijn bij het openhouden, bevoorraden en bedienen van winkels, ordediensten, postbodes… Geïnspireerd door het spontane en openbare applaudisseren in de straten, dagelijks om 20:00 uur, kwam men uit bij het applaustijdsein.

Omdat 20:00 uur reeds het Europees is om dit te doen, werd overeengekomen om hun ’top of the hour’ op dat moment  te vervangen door applaus met een hele specifieke mededeling. En dit zolang als nodig. Doen voorlopig mee: Radio Benelux, Trudo FM, Radio Demerstad, FM goud, IRO TRO radio en Trendy FM. Deze laatste produceerde de spot.

Lokale radiostations die dit initiatief mee willen ondersteunen, kunnen contact opnemen met: johan.rymen@radiobenelux.be

Applaus

20:00 uur, niet meer een uur zoals een ander, neen, dit uur heeft ondertussen een Europese waarde gekregen. Van gezang tot muziek, van applaus tot witte doeken. Veruit overal in Europa brengt men hulde aan de helden van vandaag. Deze hulde is meer dan verdiend, en daarom doen we mee, op onze manier, met de middelen die we hebben als lokale radio, dicht bij jou. We hebben overlegd met onze collega's en hebben samen ons tijdsein van 20:00 uur vervangen door een applaus. Zo klinkt elke avond, klokvast om 20:00 uur onze hulde aan jou. Net omdat jullie dit verdienen.

Posted by Radio Benelux on Wednesday, March 18, 2020

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx