RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Lokale radio langzaam terug naar… buiten

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio PROS na drie jaar opnieuw vanuit Nieuwpoort

Radio PROS uit Heldergem trekt na drie jaar – Covid 19 was de spelbreker – terug naar Nieuwpoort en herstelt daarmee een oude traditie. Eentje waarbij ook lokale radio de hort op ging. Al is het meestal minder ver.

Lokale radio heeft ‘zichtbaarheid’ als grote voordeel tegenover de nationale omroepen. De lijnen tussen publiek en radiomakers zijn meestal ultra kort. Het ons-kent-ons gevoel is belangrijk. Dat wordt niet enkel bereikt door de inhoud van de programma’s, maar ook door de zichtbaarheid. Naast het feit dat de studioruimte voor veel luisteraars geen onbekend gebied is, is menig lokaal georganiseerd evenement een alibi voor de zender om naar buiten te komen. Desnoods om zelf een activiteit op poten te zetten.

Wie naar het verleden kijkt ziet dat er nauwelijks een plek was in Vlaanderen waar niet deze of gene lokale zender betrokken was bij de organisatie van een dorpsactiviteit. Er dreigde net geen over-aanbod. En toen kwam corona, gevolgd door een escalatie van prijsstijgingen. 2022 is de eerste zomer waarbij er nauwelijks nog corona-restricties gelden en alles weer kan worden zoals dat voorheen was. Toch lijken lokale omroepen en bij uitbreiding eenmalige evenementenradio’s meer tijd nodig te hebben om zich weer op straat te begeven.

PROS trekt naar Nieuwpoort

We hebben het nagevlooid in onze archieven. 2022 kenmerkt zich door een zwakteaanbod. Her en der is er een uitzondering. Radio Space (Alveringem), RBS Radio (Lokeren), RWL (Waasmunster), maar ook Radio PROS dat straks vanuit Nieuwpoort zijn ding doet. Opmerkelijk feit: PROS is sowieso een buitenbeentje in de wereld van de lokale radio. PROS is een webradio die slechts enkele keren per jaar ook op FM te horen is, gebruik makend van de bekende evenementenlicentie.

Desondanks is men er – na het verlies van de FM vergunning in 2018 – dankzij een onvermoeibare en uitgekiende campagne, in geslaagd om de vele luisteraars de weg naar het internet te laten vinden en hen te behouden. Zoals steeds met het aangepaste format, maar ook door met grote regelmaat naar buiten te trekken. Zondag 7 augustus aanstaande is het weer zover. PROS reist daarvoor naar Nieuwpoort. Vanaf het terras van ‘Hotel Sandeshoved’ wordt een hele voormiddag live radio gemaakt.

Tom Callebaut en Pieter Vanbanden ontvangen tussen 09:00 en 12:00 uur diverse gasten. Zo komt onder andere de weerman van Radio Beach langs, plus Gino Esther, collega radiomaker bij datzelfde lokale station uit Nieuwpoort. Hij komt er vertellen over de vele activiteiten die plaats vinden aan de Westkust.

° Uiteraard zijn er naast PROS nog meer lokale zenders die de studiodeur achter zich dichttrekken om live vanaf locatie uit te zenden. De meeste van die activiteiten lees je in onze dagelijkse rubriek ‘Het Blad’. (TB)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Elfjarigen maakten radio bij PROS

Na drie jaar - u weet intussen wel waarom - namen twintig leerlingen van het Lees verder

Stef uit ‘Cupido Ofzo’ op bezoek bij… Stef van PROS

Stef Geeraerts (foto bovenaan), bekend van ‘Cupido Ofzo’ was onlangs te gast in ‘Goud in Lees verder

Blad 1536: Radio Contact, NPO Radio 2, Radio PROS (video)

• Radio Contact nam nieuwe studio in gebruik • NPO Radio 2 gaat de 'zonneslag' Lees verder

Blad 1523: RAI Radio 1, Radio PROS, BV Day

• Italië: RAI Radio 1 stopt op de middengolf • William trapte 40 jaar Radio Lees verder

Student@Night: DWW-platform tijdens eigen radiomarathon

Morgen, donderdag 1 december om 20 uur trapt Student@Night in samenwerking met PXL Radio een Lees verder

Radio Noordzee start apart kerstkanaal

De kerstmuziek wordt aangevuld met regionaal nieuws, een kerstweerbericht en de verschillende kerstevents aan de kust worden Lees verder

Radio Star haalt 13.000 euro op voor MFL-Herzele

Radio Star uit Herzele sloot een tweedaagse verzoekmarathon voor een goed doel met succes af.

AjoinMusic startte 17de seizoen

Burgemeester Christophe D’Haese en voorzitter van het feestcomite Wendy Wauters lanceerden de uitzendingen met een Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx