RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Lokale en netwerkradio’s krijgen uitstel van betaling

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In Blad 445 maakten we nog de opmerking dat bijna heel Vlaanderen in zowat alle sectoren een geledingen van de maatschappij een financiële adempauze of hulp krijgt om de gevolgen van een stilgevallen economie op te vangen, maar dat er blijkbaar niet gedacht was aan de lokale en netwerk-radiosector. Minister van Media Benjamin Dalle (foto bovenaan) heeft het inmiddels begrepen en draagt nu ook zijn steentje bij.

Alle erkende netwerk- en lokale radio-omroeporganisaties krijgen uitstel van betaling tot 30 september voor hun jaarlijkse vergoeding aan de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Dat heeft de VRM in overleg de minister beslist. Normaal moest hun bijdrage worden betaald voor 30 april. “Dit zijn uitzonderlijke omstandigheden, veel organisaties worden geconfronteerd met adverteerders die afhaken. We willen hen nu de nodige financiële ademruimte geven,” aldus Dalle.

Het Besluit van de Vlaamse Regering van 21 april 2017 bepaalt dat de erkende netwerkradio-omroeporganisaties voor het gebruik en behoud van de toegewezen frequenties vanaf het tweede volle kalenderjaar een jaarlijkse vergoeding moeten betalen. Per frequentiepakket bedraagt dit 5.000 euro, te betalen aan de Vlaamse Regulator voor de Media. Voor de erkende lokale radio-omroeporganisaties moet per omroepprogramma een bedrag van 500 euro betaald worden.

Recent heeft de VRM de erkende netwerk- en lokale radio-omroeporganisaties die deze vergoeding voor het werkingsjaar 2019 verschuldigd zijn aangeschreven, met de vraag te betalen tegen de door de Vlaamse regering bepaalde vervaldatum (30 april 2020). Maar gelet op de economische impact die de bestrijding van het coronavirus met zich meebrengt, werd nu beslist om uitstel van betaling toe te kennen aan de betrokkenen. De betaling van de jaarlijkse vergoeding dient uiterlijk te gebeuren tegen 30 september 2020.

Minister Benjamin Dalle: “Onze journalisten en media staan in de frontlinie van de coronacrisis. Juiste en geverifieerde informatie is nu letterlijk van levensbelang. Meer dan ooit tonen de lokale radio’s hun belang aan: ze staan dicht bij de mensen en zorgen voor verbondenheid in tijden waarin mensen zich moeten afzonderen. Het aantal solidariteitsacties is hartverwarmend. Toch ontsnappen ook zij niet aan de economische gevolgen: heel wat adverteerders haken af. Met dit uitstel willen we hen nu extra financiële ademruimte geven.” 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1512: Ken Siereveld, Aurélie Boffé, Stefan Stasse

• Ken Siereveld maakt dj-debuut bij NRJ • Belfius Persprijs voor de VRT-podcast 'Snapt ge Lees verder

NRJ Vlaanderen en de fabel van Animal Farm

NRJ verdubbelt deze zomer je energie, door zelf zijn inspanningen te halveren. Il faut le Lees verder

NRJ: special olympics atleet kiest de muziek (video)

Afgelopen vrijdag - 29 april - was DJ Jack Amai M’n Klak, beter bekend als Lees verder

Vraag & antwoord bij… ‘Vragen over de herverdeling van Netwerk 2’

Op 25 april verscheen er bij RadioVisie een artikel over de herverdeling van netwerk 2. Lees verder

Vragen over herverdeling Netwerk 2

"Blijkbaar kunnen een aantal private omroepen zomaar samen een nieuw frequentieplan schrijven in Vlaanderen. Zij Lees verder

Gers Pardoel gaf vaderlijk advies aan NRJ-luisteraar Davy (video)

NRJ-luisteraar Davy Dirix zal vrijdag 1 april niet snel vergeten. De 29-jarige Antwerpenaar wordt binnenkort Lees verder

Radiofrequenties Netwerkradio 2 verdeeld onder de huidige netwerken?

Uit de wandelgangen vernemen we dat aanstaande vrijdag - 1 april dus, maar het is Lees verder

Blad 1429: Radio Rand, DAB+ Vlaams-Brabant, Stadsradio’s en Oekraïne

• Radio Rand nu ook in Gooik via FM te beluisteren • Lokale DAB+ in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx