RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Logboek Radio Mi Amigo gevonden en bewaard

De blijvend durende missie van Douwe Dijkstra

Radio- en bij uitbreiding ook zeezender- maar vooral Mi Amigo-fan Douwe Dijkstra heeft wederom een uniek item uit de historie van deze Vlaams/Nederlandse veilig kunnen stellen.

Na zijn eerdere inspanningen om onder andere de Spaanse radiostudio uit Playa de Aro terug naar België te halen (staat nu in Het Brugse Radiohuis), was hij ook betrokken bij de release en bekendmaking van het Spaanstalige boek over Mi Amigo. Daarna stortte hij zich op de 8-sporen originele Mi Amigo-jingletape (het eerste jinglepakket uit 1973). Wat volgde waren de studiotapes van de eerste twee uur uitgezonden op 1 januari 1974 tussen 12:00 en 13:07 uur. En dit keer was het de beurt aan het ‘boord logboek’ van de zeezender.

Douwe Dijkstra: “Een paar cappuccino’s gedronken met oud Mi Amigo-dj Ruud Hendriks aka Rob Hudson, (foto bovenaan) en veel Mi Amigo en andere verhalen uitgewisseld. De reden van de uitnodiging was dat Ruud mij het Mi Amigo logboek van 1978 wilde overhandigen. Dat was al sinds 1979 in zijn bezit. Buitengewoon om dat te hebben en te lezen”.

Zoals de bladzijden van 20 en 21 oktober 1978 bewijzen (hieronder) toen Radio Mi Amigo uit te lucht verdween. Het is een dagboek vol met tenders en geen tenders, eten en geen eten, dj’s op en af, RAF helicopters, een gestolen stuurwiel en een overvloed aan puberale teksten. En in december 1978 kwamen de Radio Delmare DJ’s aan boord.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx