RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Linkeroever en ’t Stad in shock (video)

Radio Minerva is zijn erkenning kwijt. Dat heeft de Raad van State beslist na een klacht van FG Radio. Frank Boekhoff, voorzitter van de populaire Antwerpse stadszender, deed deze ochtend zijn verhaal op Radio 2 Antwerpen. ATV, de regionale tv-omroep stuurde een cameraploeg naar Linkeroever en geen landelijk dagblad dat het nieuws oversloeg.

Frank Boekhoff (foto bovenaan): “Een concurrerende zender is uit op dezelfde frequentie en is naar de Raad van State getrokken. Het is een procedureslag geworden en dan zijn er fouten gemaakt door de toenmalige minister van Media. Het rare is dat Radio Minerva de beste van de klas was met onze frequentieaanvraag. Er waren vier gegadigden voor frequentie 98.0, en wij hadden het beste dossier.”

“We mogen wel blijven uitzenden en dat is een toegeving van de Raad van State, de andere radiozender wou dat we direct stopten met uitzenden. In die zeven maanden heeft minister Dalle de tijd om een nieuwe erkenning te leveren, tot zolang mogen we al zeker blijven.”

Zwarte vlaggen voor veertig jaar?

In september wordt Minerva veertig jaar jong. “We hebben een groot galafeest voorzien. En dat zal een feest worden met de vlaggen van Minerva of met zwarte vlaggen, dat valt nog te bezien. We hopen dat onze plannen niet in het water zullen vallen. Wij hebben veertig presentatoren en de oudste is zevenentachtig jaar. Iedereen heeft een ziel voor muziek en dat is pijnlijk als het zo zou moeten eindigen. Ook voor onze luisteraars. Wij zijn de populairste lokale radio van Vlaanderen met 60.000 luisteraars”.

“Het enige wat we nu kunnen doen is afwachten. Momenteel zijn we allemaal in shock, we weten niet goed wat te doen. Onze telefoon staat roodgloeiend van ongeruste luisteraars die ook meer duidelijkheid willen”, besluit Boekhoff.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx