RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Lindo Duvall over 538 Middagshow ‘Niet in mijn element’ (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In een nieuwe aflevering van ‘De Broadcast‘ is 538 DJ Lindo Duvall te gast. Hij is één van de weinige DJ’s die na 24 jaar nog steeds verbonden is aan het commerciële station. Podcast hosts Patrick en Peter praten aan de hand van fragmenten, anekdotes en verhalen met Lindo over zijn lange en rijke radioloopbaan. Hij vertelt onder meer over zijn begintijd bij de zender.

Dat was in februari 1998. Na zijn eerste programma dacht hij: ’Ik heb het helemaal gemaakt, dit is hoe het moet. Ik heb het nu laten zien aan de wereld’. En toen belde Bart van Leeuwen (ex-programma directeur 538 redactie) de volgende dag. En dan wordt je even met de grond gelijk gemaakt. Dat sta je weer met je benen op de grond want je bent natuurlijk helemaal nergens nog. Je moet nog zoveel dingen leren, je krijgt de deksel op je neus”, aldus de 538 jock.

“Erik de Zwart heeft ons zoveel gebracht”

Eén van de oprichters van Radio 538 is Erik de Zwart en hij is lang Lindo’s baas geweest. “Erik heeft ons zoveel gebracht. Hij heeft lopen lobbyen tot hij een ons woog. Hij heeft alles uit de kast getrokken om 538 in de ether te krijgen, om dat tot een succes te maken. Dat vond ik wel mooi, die passie bij hem… Die hij nu nog steeds heeft trouwens. Als Erik er niet was geweest, was het misschien wel niet gelukt voor 538”, aldus de lovende woorden van Lindo in ‘De Broadcast‘.

‘Olifantenhuid’ en ‘Niet in mijn element

Lindo was jarenlang vaste vervanger van Ruud de Wild op Radio 538 en daarna zijn opvolger. Op de vraag hoe dat was is hij duidelijk: “Nou dan krijg je wel een olifantenhuid hoor. Als invaller moet je dat een beetje hebben want mensen zijn gewend aan een bepaalde stem/jock. Dus dan krijg je ook commentaar. Zeker als je na zo’n grote naam komt als Ruud komt. Dan krijg je wel wat dingen naar je toe gesmeten, daar wordt je hard van”. 

Na een tijd de middagshow ‘vast’ gedaan te hebben stopte Lindo. “Ik merkte dat ik daar niet in mijn element was”, aldus Lindo. Hij ging nadenken over ‘radio maken in het algemeen’. “Ik dacht in eerste instantie; even dit niet meer. Misschien wil ik het wel helemaal niet meer. Na een paar maanden ging het toch weer kriebelen.” Hij is toen via Radio Decibel bij 100%NL, Radio 10 en Radio Veronica terecht gekomen. Vervolgens keerde hij terug te naar het ‘oude nest’ Radio 538.

° Lees verder onder de foto

Tijden zijn veranderd

Op de vraag wat het grootste verschil is met 24 jaar geleden voor Lindo? “Voor mezelf merk ik wel dat je wel wat voorzichtiger bent met wat je zegt. Dat is nu in deze tijd sowieso. Als ik nu de grappen van vijftien jaar geleden nog zou herhalen was ik binnen een dag van de radio gehaald. Dat kan echt niet meer”. 

Het gesprek over de rijke radio loopbaan van Lindo Duvall en zijn klim naar de radio top staat vanaf nu online, via alle streaming diensten of De Broadcast.nl.

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de podcast De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via De Broadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen.

Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Tim Klijn, Dennis Ruyer, Rick van Velthuysen, Eddy Keur, Henny Huisman, Toine van Peperstraten en Timur Perlin hebben al deelgenomen. TV-presentatrice Nance Coolen is de volgende gast.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx