RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Limburg vangt bot bij de VRT

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Net niet met de regelmaat van een metronoom duiken in de media berichten op van medeburgers die boos zijn en blijven op de VRT omdat de regionale ontkoppelingen van Radio2 op de schop gaan. Vanaf volgend jaar wordt het ochtendblok ingevuld door Peter Van de Veire en teamgenoten. De meest recente oprisping in het rijtje lezen we vandaag in Het Belang van Limburg.

In de krant maakt de publieke omroep nog maar eens duidelijk dat de VRT ‘Start je dag’ niet wil behouden. De dirigenten van Radio2 hadden daarvoor heel wat veil. Er was gezorgd voor een opmerkelijk avondje uit. Alle burgemeesters in de provincie mochten gisteren – woensdag 21 september – naar het waarom van de ingreep gaan luisteren.

Resumé: het protest van luisteraars, hele steden en zelfs provinciegouverneurs zet voorlopig geen zoden aan de dijk. Dat minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) zich in zijn koffie verslikte toen hij over de plannen voor Radio2 las, maakte evenmin veel indruk. Dat konden de aanwezigen achteraf noteren.

Waren aanwezig: Marino Keulen (Open Vld), burgemeester van Lanaken en zelf ooit minister van Media (2003-2004), Ann Schrijvers (Nieuw ZVP) van Zutendaal, Rik Kriekels (N-VA) van Diepenbeek en Wim Dries (CD&V) van Genk. Ook Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) ging luisteren.

Het is van moeten!

En hoe was de verdediging van de publieke omroep nu? De VRT moét de transitie maken naar een multimediaal platform en daarom bezuinigt men op radio. Er zijn geen financiële middelen om er iets bovenop te doen. Er zal wel meer ingezet worden op regionaal nieuws online. In alle andere programma’s zal eveneens meer regionale aandacht komt. Het regionale middagblok van 13:00 uur blijft en er is geen bedreiging dat Radio2 verdwijnt in Hasselt.

Tot slot werd nog eens duidelijk gesteld dat op de genomen beslissingen niet meer teruggekomen wordt. Dat weerhield provincieraadslid Tine Jans (Vooruit) er niet van niet om in een motie op te roepen dat de provincieraad van Limburg de VRT zou vragen om de beslissing ongedaan te maken. Vlaams Belang steunde die motie, maar de meerderheid niet: “De gouverneur heeft een brief aan de VRT verstuurd met zijn bezorgdheden. De deputatie schaart zich achter dit schrijven”, aldus eerste gedeputeerde Inge Moors (CD&V).


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx