RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Limburg vangt bot bij de VRT

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Net niet met de regelmaat van een metronoom duiken in de media berichten op van medeburgers die boos zijn en blijven op de VRT omdat de regionale ontkoppelingen van Radio2 op de schop gaan. Vanaf volgend jaar wordt het ochtendblok ingevuld door Peter Van de Veire en teamgenoten. De meest recente oprisping in het rijtje lezen we vandaag in Het Belang van Limburg.

In de krant maakt de publieke omroep nog maar eens duidelijk dat de VRT ‘Start je dag’ niet wil behouden. De dirigenten van Radio2 hadden daarvoor heel wat veil. Er was gezorgd voor een opmerkelijk avondje uit. Alle burgemeesters in de provincie mochten gisteren – woensdag 21 september – naar het waarom van de ingreep gaan luisteren.

Resumé: het protest van luisteraars, hele steden en zelfs provinciegouverneurs zet voorlopig geen zoden aan de dijk. Dat minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) zich in zijn koffie verslikte toen hij over de plannen voor Radio2 las, maakte evenmin veel indruk. Dat konden de aanwezigen achteraf noteren.

Waren aanwezig: Marino Keulen (Open Vld), burgemeester van Lanaken en zelf ooit minister van Media (2003-2004), Ann Schrijvers (Nieuw ZVP) van Zutendaal, Rik Kriekels (N-VA) van Diepenbeek en Wim Dries (CD&V) van Genk. Ook Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) ging luisteren.

Het is van moeten!

En hoe was de verdediging van de publieke omroep nu? De VRT moét de transitie maken naar een multimediaal platform en daarom bezuinigt men op radio. Er zijn geen financiële middelen om er iets bovenop te doen. Er zal wel meer ingezet worden op regionaal nieuws online. In alle andere programma’s zal eveneens meer regionale aandacht komt. Het regionale middagblok van 13:00 uur blijft en er is geen bedreiging dat Radio2 verdwijnt in Hasselt.

Tot slot werd nog eens duidelijk gesteld dat op de genomen beslissingen niet meer teruggekomen wordt. Dat weerhield provincieraadslid Tine Jans (Vooruit) er niet van niet om in een motie op te roepen dat de provincieraad van Limburg de VRT zou vragen om de beslissing ongedaan te maken. Vlaams Belang steunde die motie, maar de meerderheid niet: “De gouverneur heeft een brief aan de VRT verstuurd met zijn bezorgdheden. De deputatie schaart zich achter dit schrijven”, aldus eerste gedeputeerde Inge Moors (CD&V).


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Minister Dalle breekt lans voor regionaal nieuws bij Radio2

De beslissing om het mes te zetten in de regionale programma’s van Radio2 blijft voor Lees verder

Kortrijk en Brugge vragen behoud provinciaal ochtendblok Radio2

In Kortrijk en Brugge nemen lokale politici het voortouw in het protest tegen het afschaffen Lees verder

Radio( )2 en het mysterie van de verdwenen spatie

Radio 2 schrijft zijn naam tegenwoordig als Radio2, dus zonder spatie. Het probleem is dat Lees verder

De omstreden ‘ochtendkuren’ van Radio 2: niets is wat het lijkt

De honkvaste Radio 2-luisteraar voelt zich bestolen en het is de vraag of Radio 2 Lees verder

Radio2 viert eindejaar in Roeselare

Vanaf zaterdag 10 december zit Radio2 elke dag live op de Grote Markt in Roeselare, Lees verder

Radio2-stemmen gaan praten op BeneBene

Voortaan houden Cathérine Vandoorne, Christel Van Dyck, Herbert Verhaeghe en Peter Verhulst de luisteraars elke Lees verder

Radio2 zocht en vond ‘FC Wéldoeners’

Niels Destadsbader vroeg de voorbije weken aan de luisteraars van de familiezender wie de strafste Lees verder

Radio2: grote burgemeestersbevraging over energiecrisis

Radio2 bevroeg de steden en gemeenten wat ze doen om hun energiekosten te beperken en Lees verder

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx