RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Lieve De Maeyer verlaat de VRT

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio 1, het programma ‘Classics’ en presentatrice Lieve De Maeyer, het is zo’n beetje een drie-in-één verhaal. Je noemt ze steeds in één enkele zin, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tot gisteren dan toch, want de vrouw met één van de mooiste radiostemmen van het land, stopt bij het gewaarde ‘Classics’.

Nogal verrassend kondigde ze gisteren, zaterdag 26 januari, op het einde van de uitzending aan dat het haar laatste programma was geweest, want ze verlaat de publieke omroep. Aan de Reyerslaan werkte ze eerst voor Studio Brussel om in 2000 bij Radio 1 te belanden.

Ze was ook vaak te horen op Canvas, Klara, Radio 2 en in tal van televisiedocumentaires. Tussenin werkte ze even voor het kortlevende internetmagazine Café Belge van Chris Cockmartin. Qua stem hoort ze thuis is het rijtje Katelijne Boon, Lies Steppe en Heidi Leenaerts. De top dus. 

Gedebuteerd bij Sinjaal

Wie haar niet kent van ‘Classics’, hoorde haar mogelijk wel aan het werk tijdens de jaarlijkse editie van ‘100 op 1’. Zo was er zaterdag 6 december 2018 nog een editie die ze tussen 09:00 en 18:00 uur samen met Evert Venema presenteerde. Honderd Belgische songs door de luisteraar gekozen. 

De Maeyer studeerde in 1985 af aan de KU Leuven als master communicatiewetenschappen en belandde er nog tijdens haar studies bij Radio Sinjaal. In De Standaard antwoordde ze ooit op de vraag “Wat vindt u zelf uw grootste prestatie?” : “Binnenstappen bij Radio Sinjaal in Leuven. Al de rest dat daaruit voortvloeide, is geluk hebben.” 

De immer discrete De Maeyer viel als presentatrice omwille van die eigenschap net wél op. Zoals haar collega Ayco Duyster het verwoordde in De Morgen: “Heel aangenaam gezelschap op de radio, zonder al te aanwezig te zijn. Ze is subtiel en naturel.” 

Een mooi compliment, beaamde De Maeyer. “Ik hecht veel belang aan leegte, aan een moment van stilte. Dat weerspiegelt zich ongetwijfeld ook in mijn muzieksmaak”. 

Lieve De Maeyer is, naast producer en presentator bij Radio 1, ook docent radio aan de Erasmushogeschool in Brussel. Haar zaterdagse programma (15:00 – 18:00 uur) wordt overgenomen door Radio 1-producer Ronald Verhaegen. (JLB & RDS)

° Beluister hier de laatste ‘Classics’ van Lieve De Maeyer


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx