fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Lieve De Maeyer verlaat de VRT

Radio 1, het programma ‘Classics’ en presentatrice Lieve De Maeyer, het is zo’n beetje een drie-in-één verhaal. Je noemt ze steeds in één enkele zin, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tot gisteren dan toch, want de vrouw met één van de mooiste radiostemmen van het land, stopt bij het gewaarde ‘Classics’.

Nogal verrassend kondigde ze gisteren, zaterdag 26 januari, op het einde van de uitzending aan dat het haar laatste programma was geweest, want ze verlaat de publieke omroep. Aan de Reyerslaan werkte ze eerst voor Studio Brussel om in 2000 bij Radio 1 te belanden.

Ze was ook vaak te horen op Canvas, Klara, Radio 2 en in tal van televisiedocumentaires. Tussenin werkte ze even voor het kortlevende internetmagazine Café Belge van Chris Cockmartin. Qua stem hoort ze thuis is het rijtje Katelijne Boon, Lies Steppe en Heidi Leenaerts. De top dus. 

Gedebuteerd bij Sinjaal

Wie haar niet kent van ‘Classics’, hoorde haar mogelijk wel aan het werk tijdens de jaarlijkse editie van ‘100 op 1’. Zo was er zaterdag 6 december 2018 nog een editie die ze tussen 09:00 en 18:00 uur samen met Evert Venema presenteerde. Honderd Belgische songs door de luisteraar gekozen. 

De Maeyer studeerde in 1985 af aan de KU Leuven als master communicatiewetenschappen en belandde er nog tijdens haar studies bij Radio Sinjaal. In De Standaard antwoordde ze ooit op de vraag “Wat vindt u zelf uw grootste prestatie?” : “Binnenstappen bij Radio Sinjaal in Leuven. Al de rest dat daaruit voortvloeide, is geluk hebben.” 

De immer discrete De Maeyer viel als presentatrice omwille van die eigenschap net wél op. Zoals haar collega Ayco Duyster het verwoordde in De Morgen: “Heel aangenaam gezelschap op de radio, zonder al te aanwezig te zijn. Ze is subtiel en naturel.” 

Een mooi compliment, beaamde De Maeyer. “Ik hecht veel belang aan leegte, aan een moment van stilte. Dat weerspiegelt zich ongetwijfeld ook in mijn muzieksmaak”. 

Lieve De Maeyer is, naast producer en presentator bij Radio 1, ook docent radio aan de Erasmushogeschool in Brussel. Haar zaterdagse programma (15:00 – 18:00 uur) wordt overgenomen door Radio 1-producer Ronald Verhaegen. (JLB & RDS)

° Beluister hier de laatste ‘Classics’ van Lieve De Maeyer


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De Classics 1000 van Radio 1 zit er weer op en sommige vaststellingen zijn al
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Eén van de mooiste Vlaamse radiostemmen Lieve De Maeyer (37) heeft voorgoed de frequenties van
Overal in Europa stijgen de budgetten voor radio-reclame Pasen is vooral een radiofeest bij Klara (en
Ook televisie én radio Het internet vereist steeds meer dat bestaande wetten aangepast worden aan
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
TOPradio is op zoek naar medewerkers 'Foute Vrijdag' enkel in Nederland op Goede VrijdagDe 'Zwaarste

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Avondblad van 26 januari
UK: Hartoperatie voor Johnnie Walker (audio)
Het Avondblad van 25 januari (audio)
MIA’s met heel veel radio-inbreng
UK: Simon Mayo naar Scala Radio (video)
Het Avondblad van 24 januari (video)
Sluiten