RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Leuven: Sint-Maartensdal heeft zijn torenspits (en radiomast) terug

In Leuven werd vanmorgen de iconische en 40 ton zware torenspits en radiomast van Sint-Maartensdal teruggeplaatst. Woensdag was dat door het te gure weer onmogelijk en ook gisteren moest een poging voortijdig worden gestaakt, vanwege nog te veel wind. Vanochtend, om 10.015 uur, lukte het wel.

De torenspits en radiomast werden op 3 november 2021 naar beneden gehaald voor renovatie door een 123 meter hoge kraan. Het was de bedoeling dat de 40 meter hoge spits na zes maanden zou terugkeren, maar de kostprijs van de renovatie zou uiteindelijk oplopen tot 600.000 euro, waar die oorspronkelijk werd geraamd op 170.000 euro.

De antennesite bovenop Sint-Maartensdal is eigendom van de sociale woonmaatschappij Dijledal, maar wordt beheerd door Broadcast Partners, dat jaarlijks 12.791,15 euro betaalt. De antennes voor de acht FM-zenders (Radio 1, Radio 2, StuBru, MNM, NRJ, Top Radio, Stadsradio Vlaanderen en Joe) plus een DAB+-zender voor de VRT maakten in de tussentijd gebruik van vier tijdelijke buizen. Vanaf nu kunnen alle radiostations opieuw worden overgezet.

Wellicht zal ook Radio Scorpio terugkeren. De oudste lokale radio van Vlaanderen verplaatste zijn antenne in september 2021 naar een van de andere torens van Sint-Maartensdal, maar met de bedoeling terug te keren op de hoogste torenspits, zodra die gerenoveerd zou zijn.

𝗛𝗘𝗥𝗘𝗡𝗜𝗚𝗗! 🙌🗼Na 2 dagen van uitstel zijn aannemers er vanmorgen om 10.15 u. in geslaagd om de torenspits én de antenne terug op Sint-Maartensdal te monteren.

Posted by ROBtv on Friday, April 14, 2023


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Maarten
Maarten
15 april 2023 - 00:03 00:03

Financieel nogal een melkkoe voor de sociale woonmaatschappij.
600k renovatiekosten waar jaarlijks 12k huurgeld tegenover staat.
dus zonder interesten en enige andere kosten, zijn ze binnen 50 jaar al uit de kosten en kan er dan geld verdiend worden…

(Sorry voor het sarcasme)

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx