RadioVisie

 • .
  .

‘Les yeux de ma mère’ op 1 in ‘Belpop 100’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Net als vorig jaar hebben de luisteraars van Radio 1 ‘Les yeux de ma mère’ van Arno verkozen tot beste Belgische song aller tijden. Ayco Duyster en Floris Daelemans maakten dat bekend aan het einde van de marathonuitzending ‘Belpop 100’ vanuit Oostende, niet toevallig de thuisstad van le plus beau.

‘Ruimtevaarder’ van Kommil Foo eindigde op een tweede plaats. ‘Ploegsteert’ van Het Zesde Metaal vervolledigt de Top 3. Nieuwkomer in de Top 10 was ‘L’enfer’ van Stromae. Het nummer strandde op een vijfde plaats, terwijl ‘Twee meisjes’ van Raymond van het Groenwoud een rentree maakte bij de hoogste tien op nummer negen.

Weetjes

Arno, Stromae en dEUS stonden met vier liedjes in de lijst. Jacques Brel en Stijn Meuris hadden er elk drie. De hoogste nieuwkomer was ‘Naïef’ van Meltheads, meteen ook het meest recente lied. Sterkste stijger was Sylvie Kreusch die met ‘Walk walk’ maar liefst vijftig plaatsen steeg naar nummer 29. Grootste daler was ‘Lieve Jacoba’van Kris De Bruyne, die achtenvijftig plaatsen naar beneden tuimelde. Het was trouwens een ‘teleurstellende’ editie voor de fans van Kris. Van de vijf noteringen vorig jaar schoten er nu slechts twee over.

In de Top 100 stonden 53 Engelstalige, 31 Nederlandstalige, 14 Franstalige liedjes en 2 instrumentale. Merkwaardig: vier liedjes die in alle twintig edities van de Belpop 100 stonden zijn nu verdwenen: ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’ (Wannes Van de Velde), ‘Le plat pays’ (Jacques Brel), ‘Inch Allah’ (Adamo) en ‘Irene’ (De Mens).

Top 10

 1. Arno – Les yeux de ma mère
 2. Kommil Foo – Ruimtevaarder
 3. Het Zesde Metaal – Ploegsteert
 4. Kris De Bruyne – Amsterdam
 5. Stromae – L’ enfer
 6. T.C. Matic – O La La La
 7. Gorki – Mia
 8. dEUS – Instant Street
 9. Raymond van het Groenewoud – Twee meisjes
 10. Red Zebra – I Can’t Live in a Living Room ​

° Hierlangs om de complete lijst te zien. 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 1

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx