RadioVisie

  • .
    .

Legendarische Aalsterse club herleeft via live stream

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Is het radio? Is het een programma? Is het muziek? Het is Fats Club Music! ‘The Fats’??? De Aalsterse dancing waar in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw fans van disco, oldies, popcorn, en de betere rock ’n roll muziek, naar toe trokken. Op vrijdagavond werd het weekend er ingezet met een continu stroom echte hits. Met halve volksverhuizingen uit West-Vlaanderen, Antwerpen en Brabant tot gevolg.

Ene Walter Sonck maakte van The Fats een standingvolle zaak. Je kwam er niet in op pantoffels, wel met stadskledij. Het lijkt een verre herinnering. Wat het ook is want anno 2022 zijn er nog nauwelijks muziektempels waar muziekliefhebbers zich kunnen uitleven op echte classics.  Mocht je een geheugensteuntje kunnen gebruiken, denk dan even aan het uiterst populaire ‘Hitriders’ op Radio 2 van, door en met en Marc Brillouet (1987 -1995).

Een oldiesprogramma waarin de nadruk werd gelegd op hits en rariteiten uit de jaren 50, 60 en 70. Vanaf 1991 elke vrijdag live, met publiek, vanuit het Martenshuis in Hasselt. Tussen het najaar van 1993 en het begin 1995 vanuit de Lorraine in Genk. Jos Van den Bos (foto bovenaan), oud-dj uit ‘The Fats’, wil die tijden nu laten herleven via een live stream op Facebook.

“Als alles goed op poten staat, is het ook de bedoeling dat we in de toekomst dezelfde richting uitgaan,” zegt hij. “We willen mensen terug aan het dansen brengen, in een gezellige sfeer. We zijn er zeker van dat we hiermee velen een groot plezier gaan doen.” 

‘Fats Club Music’ is er iedere vrijdag – twee uur lang – vanaf 17.00 uur.  Op Facebook staat het event online, je kan terug vinden via deze link(BVP – Persregio Dender)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx