RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Leen naar Nostalgie en ook Elias doet dit (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Eden Hazard? Da’s voetbal! Mathias Schoenaerts? Da’s film. Leen Demaré? Da’s radio. Niemand die er dus aan twijfelde dat zij, na haar verassende ontslag bij Joe, opnieuw bij haar geliefkoosde medium zou opduiken. Het was enkel wachten op welke zender dat zou zijn. Het heeft misschien ook net iets langer geduurd dan verwacht, maar kijk… de kogel is door de kerk. Op 23 november presenteerde ze voor het laatst. Geen luisteraar die het wist, tot ze hen helemaal op het laatst bedankte. “Dat was het hier op Joe. Tot in een volgend leven, ­misschien. Fijne zaterdagavond, ciao.” (audio)

Leen Demaré gaat voor Nostalgie werken, vanaf 16 mei aanstaande. Mogelijk is de corona-isolatie dan voorbij en kan ze haar programma’s presenteren in de studio aan de Katwilgweg in Antwerpen en moet er niet ter elfder ure extra apparatuur bij haar thuis geïnstalleerd worden. Idem dito voor wat betreft Elias Smekens (foto) trouwens, want ook hij gaat bij Nostalgie achter de microfoon zitten. Hem kennen we nog van eerdere avonturen bij… Donna, MNM, Qmusic en NRJ.

Een behoorlijk gevuld CV op z’n tweeëndertigste. In welk tijdslot Smekens zal opduiken is nog niet bekend, dat is wel het geval voor La Demaré. Zij gaat de zaterdag én zondag, vanaf 07:00 uur, voor haar rekening nemen. “Dat wordt pittig, want ik heb veel slaap nodig en vroeg opstaan gaat tegen mijn natuur in. Maar eens ik op ben, ben ik wel vertrokken. Ik merk nu pas hoe blij ik ben dat ik opnieuw op de radio mag. Dat voelt zó comfortabel aan. Al sluimert dat ontslag nog steeds een beetje. Ik denk dat ik er vroeg of laat nog iets mee doe. Een boek, of zo”, zegt ze.

Bij Nostalgie vindt Leen trouwens haat ‘oude Donna-maatjes’ Domi Crommen en Johan Henneman terug. Ook zij hebben een verleden bij de voorloper van MNM. Tot halfweg mei ze evenwel nog de tijd zien te vullen. Aan haar rol als tafeldame bij Danira Boukhriss in het één tv-programma ‘Vandaag’, was eerder al een eind gekomen. Straks dus weer radio en in het najaar staat een tournee op de rails langs Vlaamse culturele centra met een voorstelling over de seventies. (TB)

Tom Klerkx (Managing Director Radio): “Bij Nostalgie blijven we voortbouwen aan ons helder en mooi groeiverhaal. We zijn heel blij dat Leen Demaré ons team komt vervoegen. Zij heeft ongelooflijk veel radio-kilometers op de teller en past 200% in ons groeiverhaal. Ook met Elias is het een blij weerzien uiteraard en het is uitkijken naar de vele mooie radio-uren die zij allebei gaan brengen.” (TB)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio 1: Leen op de koffie bij Annemie (audio)

Het is nu of nooit. De eindejaarsprogrammeringen van elk zichzelf respecterend radiostation gaan van start, Lees verder

Blad 428: Leen, NRJ, Noorse Minerva (audio & video)

Joe kon er zelf niks aan doen, het waren zijn bazen die hem vertelden dat Lees verder

Blad 427: Danira, Leen, spots en Howard Stern (video)

Allebei rad van tong, intelligent en ze bewijzen dit vanavond zelfs zij aan zijEr zijn Lees verder

Blad 366: Leen, gratis muziek en dé Top 2000 (audio & video)

Ook RadioVisie ontsnapt er niet aan. Na een memorabele jaargang - tot op heden 2485 Lees verder

Blad 328: Apple, Leen en dan nog naar Merchtem

'Leentje buur spelen'? Ach, als het voor de eindgebruiker maar wat oplevert... Hij heeft er Lees verder

2004: De Radio Poll-uitslagen van Humo (video)

Zowat twee generaties geleden was Humo een 'verboden' boekje bij ons op het college. De Lees verder

Jo Nachtergaele station manager bij Nostalgie en Nostalgie+  

Radio Nostalgie heeft een nieuwe stationmanager: Jo Nachtergaele. De man is een ‘oude bekende’  in medialand.

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx