RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

‘Landelijke’ radiopiraat daagt overheid uit

‘Eendracht maakt macht’, dat weten we in België als geen ander, want het staat netjes geborduurd op de nationale driekleur en gegrift in menig monument. Blijkbaar geïnspireerd door deze mooie gedachte, sloegen vier Nederlandse landpiraten de handen in elkaar om met een gezamenlijk programma tot een soort landelijke dekking te komen. 

Een technische noodzaak ook voor TVDM, VHT, Slem FM en De Bliksem FM want uiteraard is landelijke ontvangst via één enkele FM-frequentie onmogelijk. Zelf in een vlak land als Nederland. Bovendien willen ook radiopiraten liefst geen erkende radiostations storen. Door het inzetten van meerdere frequenties is het bereik van deze ‘gecombineerde’ radiopiraat ook nog eens groter.

Het Nederlandse Agentschap Telecom (AT), dat is het equivalent van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) en het Belgische Instituut vaan Posterijen (BIPT), in één enkele organisatie, haalde gisterenmiddag een eerste zender, geplaatst in een hoogspanningsmast in Goeree Overflakkee, uit de lucht. De programma’s op 108.0 FM waren bedoeld voor Zuid-Holland en Zeeland. Daarna moest het AT op zoek naar nog vier andere zenders. Overrijsel (88.4 FM), Zuid Oost Nederland (92.3 FM), Groningen, Friesland en Drenthe (95.1 FM), Overijssel en Gelderland (96.7 FM). 

De radiopiraat laat ook niet na om het AT te treiteren tijdens de uitzendingen. In een promo worden opsporingsambtenaren uitgedaagd om hen het zwijgen op te leggen. Er wordt duidelijk gebruik gemaakt van een centrale studio, van waaruit het signaal naar de diverse zenders wordt gestuurd. (BVP)

° Hier luisteren


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx