RadioVisie

 • .
  TVV Sound
  .

Lage Landenlijst: ‘Ruimtevaarder’ opnieuw op één

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De luisteraars van Radio 1 kroonden ‘Ruimtevaarder’ van Kommil Foo opnieuw tot hun meest favoriete Nederlandstalige nummer in de zevende editie van ‘De Radio 1 Lage Landenlijst‘.

Vorig jaar moest Kommil Foo de eerste plaats nog afstaan aan Kris De Bruyne met ‘Amsterdam’. Dit jaar staat ‘Ruimtevaarder’ opnieuw op 1. Het Zesde Metaal prijkt op de tweede plaats met ‘Ploegsteert’. ‘Mia’ van Gorki vervolledigt het podium.

Xavier Taveirne en Evert Venema loodsten de luisteraars zaterdag 3 september door de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers. 

Top 10

 1. Kommil Foo – Ruimtevaarder (2)
 2. Het Zesde Metaal – Ploegsteert (3)
 3. Gorki – Mia (4)
 4. Wim De Craene – Tim (6)
 5. Kris De Bruyne – Amsterdam (1)
 6. Ramses Shaffy en Liesbeth List – Pastorale (7)
 7. Raymond van het Groenewoud – Twee Meisjes (8)
 8. Boudewijn de Groot – Avond (9)
 9. The Scene – Blauw (10)
 10. Merol – Vol (nieuw)

Er zat flink wat vernieuwing in de lijst met vooral Nederlandse vrouwelijke artiesten: Froukje, Eefje de Visser en Merol. Die laatste haar passage in De Slimste Mens ter Wereld heeft haar zeker geen windeieren gelegd. Met 3 (nieuwe) nummers staat ze in de lijst. Bovendien is ze met ‘Vol’ de hoogste nieuwkomer op nummer 10.

Eefje de Visser was dan weer de sterkste stijger. Dit jaar stond ze met ‘Bitterzoet’ op plaats 26. Vorig jaar was dit nog plaats 79. De fans van Arno gingen op zoek naar een Nederlandstalig nummer van hem. ‘Je bent een vriend van mij’ komt nieuw binnen op plaats 55. Ook Doe Maar scoort dit jaar opvallend beter. Afgelopen jaar stierf frontman Henny Vrienten. De Nederlandse band staat 3 keer in de lijst.

Boudewijn de Groot, The Scene, Raymond van het Groenewoud, Noordkaap en Gorki komen het vaakst voor in de lijst. Ze zijn telkens goed voor 4 noteringen. De lijst vernieuwt elk jaar en dat was deze editie niet anders. Er staan 22 nieuwe nummers in de lijst.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx