RadioVisie

  • .
    .

Kristel en Daniël bij Jumbo Radio (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De warenhuisketen Jumbo blijft op een innoverende wijze aan z’n bekendheid timmeren. Ter herinnering: in de zoektocht naar een creatieve oplossing om de werksfeer in de magazijnen en om het shoppen in de filialen te veraangenamen rijpte het idee om, in navolging van de Britse keten Asda en van het Utrechtse Studio Hoog Catherijne in de jaren ’80 van de vorige eeuw, een radiostation te lanceren.

Het tewerkgestelde personeel en de klanten kregen vooraf, middels een uitgebreid onderzoek, inspraak in de samenstelling van de playlist. Op basis daarvan ontstond een muziekselectie die er vooral op gericht was om een aangename omgeving te creëren met de nadruk op ‘vrolijk’, ‘positief’ en ‘uptempo’. De vuurdoop kwam op 24 september 2018 om 15:30 uur. De positieve reacties lieten niet op zich wachten. Dat vroeg uiteraard om meer. Wytske Kenemans (ex-Fresh FM) en acteur Wolter Moller werden sporadisch ingeschakeld. 

Met de toenemende aanwezigheid van Jumbo in België en de verdere positieve evolutie in thuisland Nederland, werden de zaken nu nog grondiger aangepakt. Een vernieuwde studio in het hoofdkwartier van Veghel en andere live stemmen moeten de ‘zintuigen van de klanten en van de 1800 personeelsleden prikkelen’. 

Zo kwam Kristel van Eijk in het vizier. Deze ex-medewerkster bij Qmusic, SLAM! en in een verder verleden ook nog van zowel 3FM als Radio 2, beantwoordde aan het gewenste profiel voor de ochtend. Daniël Smulders, tegenwoordig bij het regionale Qmusic Limburg, werd gekozen voor de zogenaamde piekuren tussen 16:00 en 19:00 uur. Zo kreeg Jumbo Radio een totaal nieuw elan met nog meer empathie voor de kooplustigen en voor alle medewerkers. 

Of deze zet echt rendeert zal meer dan waarschijnlijk blijken na afloop met de in rood omcirkelde eindejaarsperiode. (FVM)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx