RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Kortrijk: Twinn FM met een corona-toets

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Kortrijk is (of was) de radiohoofdstad van West-Vlaanderen. Radio 2 heeft er z’n provinciale hoofdkwartier en ooit was het de plek waar de vrije radio werd uitgevonden en waar de lokale omroep tot op een professioneel niveau werd gebracht. Tegenwoordig is enkel de VRT nog sterkhouder. En… af en toe wordt er nog eens een onverwacht initiatief gelanceerd zoals dat van Twinn FM op 96.9 FM. 

Weliswaar een evenementenradio, maar dan wel eentje van ongekend lange duur. Twinn mocht er al aan beginnen op 22 augustus en moet de sleutel van het zenderhok pas weer op 27 september aanstaande inleveren bij de Vlaamse Regulator voor de Media. Een exacte aanleiding, lokale activiteit of manifestatie is er niet. Twinn FM is in de lucht gewoon omdat de mogelijkheid bestaat om het te doen. 

Of mocht er dan toch een reden nodig zijn: in C-tijden is er meer nood aan positieve initiatieven. Ook op de radio, iets wat de grote jongens niet na lieten te onderstrepen. Waarom zou iets gelijkaardigs dan niet op kleinere schaal mogen en kunnen? Met dat verschil dat die anderen de nodige middelen hebben en ook inzetten om daar het nodige lawaai rond te maken en dat men dit bij Twinn FM blijkbaar over het hoofd zag.  

Het station zendt een format uit van superbekende classics, afgewisseld met enkele gepresenteerde uurtjes van Tony Winter (alias Bruno Vandenbulcke) en Joost De Ridder. Het bereik is eerder beperkt door het bescheiden zendvermogen, maar een prima zendantenne maakt veel goed. Iets wat trouwens ook geldt voor de klank. De probleempjes met de straalverbinding uit de begindagen, zijn opgelost. Er is geen eigen website, de programma’s worden evenwel simultaan gestreamd via Radio Pyramid.

Achter het project zitten twee oud-gedienden in de wereld van de Zuid West-Vlaamse radio: de studio- en zendtechneuten Tom Decouttere en Bruno Vandenbulcke. De eerste heeft en had een vinger in de pap bij zowat alle zenders – verleden en heden – in de regio. De tweede stampte al in de jaren 60 landpiraat Radio Pyramid uit de grond, werkte als technicus op de MV Mi Amigo (1965) en maakte Radio Gemini mee groot. Jong geleerd is duidelijk oud gedaan. (TB)

° Twin Radio is bereikbaar via: radiotwinfm@gmail.com 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 273: History, Musica FM en sociale media

Heel veel Amerikaanse radiogeschiedenis verzameld op één enkele plek! Om deze te horen moet u Lees verder

De 101 kwam te laat aan

Kortrijk draagt kunst en alternatieve zaken hoog in het vaandel, denken we maar aan alle Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee – 44 (audio)

Iedereen houdt van PAMS! Oud RadioVisie-columnist en stripliefhebber Martin Hofman attendeerde mij een poos geleden Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee – 56

De NSF, trouwer dan een hond! Yep, de kogel is door de kerk. Ik ga Lees verder

Sinksenradio 2018 live vanuit Kortrijk

U las het eerder al bij RadioVisie, Kortrijk rolt opnieuw de rode loper uit voor Lees verder

Radio Gemini: opnieuw opgevist en opgepoetst

Twee burgervaders op dreef, Vincent Van Quickenborne (Open-VLD, Kortrijk) en Marc Doutreluingne (Gemeentebelangen, Zwevegem), een Lees verder

Musica FM wacht op het VRM

Vlaams minister van Media Sven Gatz erkende onlangs opnieuw zeven lokale radio’s. Eén hiervan was Lees verder

Vlaamse radio’s boos op minister van Media

‘Vlaanderen mag blij zijn dat het erin slaagt mediabedrijven als RTL buiten te houden’ zei Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx