RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Kortrijk: Classic 21 gestoord door BNL?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het minste wat men kan zeggen van BNL is het feit dat het netwerk z’n public relations bijzonder goed verzorgd, kort op de bal speelt en heel betrokken is bij de luisteraars. Gisteren verscheen op onze reactie-pagina een berichtje over Classic 21 (RTBF) dat werd gestoord door de Kortrijkse zender van BNL. De boodschap werd onmiddellijk opgepikt, waarna heel snel een antwoord volgde. We zetten beide ‘stukjes’ voor de gelegenheid apart.

Werkt BNL met stoorzenders?

BNL moet dringend op zoek naar een nieuwe zendtechnieker of werken ze met stoorzenders? In de regio Kortrijk stoort men heel erg Classic 21, vooral rond het voetbalstadion KV Kortrijk waar de zender en antenne blijkbaar is opgesteld, is het niet te doen. Deze morgen reed ik er voorbij toen Lucky Man van ELP draaide. Classic 21 werd volledig gestoord door BNL. Lucky Man was niet zo happy.

Zowat een maand terug was blijkbaar de zender kapot en vond men het niet de moeite om in te grijpen. Toen was ook het centrum van Kortrijk voor Classic onbeluisterbaar. Het probleem sleepte ongeveer een kleine twee weken aan. Met als gevolg… storingen. Toen werd met MusicaFM contact opgenomen of zij misschien aan de basis lagen van die storingen. Zij waren toen pas gestart met uitzenden ook vanuit dit KVK voetbalstadion. Maar blijkbaar was BNL de schuldige.

Dus dringend eens die zender in Kortrijk onder handen nemen BNL… Of misschien gewoon afleggen. (LOL)

Geert Vandijk,
vzw Nordica, Gullegem

Situatie onderzoeken in sereniteit

Beste Geert

Ik doe de public relations van BNL en je zal het mij vergeven dat ik niet zo technisch ben als jullie. Met de grootste aandacht hebben wij je reactie gelezen en ook intern besproken met onze technisch verantwoordelijke. Eerst en vooral willen we je danken voor het melden want als niemand iets zegt of schrijft weten we uiteraard niet wat er gaande is of zou zijn. Trouwens hier alvast mijn emailadres, stephanie.meire@bnl.radio, je mag me altijd mailen want we nemen bij BNL elke vraag of opmerking ernstig en al zeker deze situatie.

Wat betreft het tijdstip van reageren : door de strikte coronamaatregelen zijn heel veel sites niet bereikbaar geweest en dan zwijg ik nog over de periode dat het zelfs niet eens toegelaten was om een niet uiterst (levens)noodzakelijke verplaatsing te maken. Het feit dat er niet onmiddellijk zou gereageerd zijn heeft meer daarmee te maken dan enige onwil, integendeel zelfs. We proberen immers elke collega in z’n waardigheid te laten en willen al helemaal geen stokken steken in iemand anders’ wielen, simpelweg omwille van het feit dat wij door dezelfde collega’s of anderen ook niet graag gekrenkt of gekraakt willen worden.

Met de grootste zorg zullen wij volgende week het nodige doen als zou blijken dat er een causaal verband is tussen onze uitzendingen en de vastgestelde storingen. Indien we een oorzaak zouden zijn van enige hindernis voor een collega én dewelke aan de basis een onjuiste technische invulling zou hebben van onze wettelijk opgelegde mogelijkheden, zullen we terstond ingrijpen.

Vooraleer BNL als schuldige aan te wijzen stel ik voor om ons in alle sereniteit de situatie te laten onderzoeken. Onze technische mensen zullen keurig en netjes verslag uitbrengen en open en fair zoals jij en ik nu communiceren, zullen we je die feedback in de loop van volgende week overmaken. Laat ons pas conclusies trekken als de storingen of opmerkingen vakkundig zijn onderzocht.

We waarderen je reactie en ik wil je namens heel het BNL-team een fijn weekend wensen.

Stéphanie Meire
Public Relations BNL


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

7 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
pdj
pdj
13 juni 2020 - 15:59 15:59

2 zenders op dezelfde mast? … Staat er wel een caviteit (filter) tussen zender en antenne? Zoniet kan je inderdaad een zootje krijgen op de FM band én daarboven, ettelijke honderd meters rond die mast.

INDI
INDI
13 juni 2020 - 14:03 14:03

De PR bij BNL zit goed, maar ik hoop dat dit niet alleen is omdat deze storing meteen publiekelijk gemeld werd en dat er ook op persoonlijke berichten geantwoord zal worden.
 
Persoonlijk zou ik beginnen met dit rechtstreeks met het station te bespreken, in plaats van het openbaar te gooien, maar ten tijde van VBRO zat je tegen een muur te praten als je dergelijke zaken meldt. Een bedankje of “we zoeken het uit” kon er niet van af.
 
Zo heb ik bijvoorbeeld eind 2018 VBRO Diksmuide (88.9 MHz) verschillende weken gehoord op 5(!) frequenties. Ik heb dit netjes via mail laten weten, maar nooit een reactie gezien. Ik kon het ontvangen op ‘spiegelfrequenties’ per 800 kHz. Zo kon ik het tot 10 km verder nog horen op 89.7 MHz, Klara kraakte soms omdat het op 90.5 MHz zat, in plaats van flarden NRJ Brugge 91.3 MHz was zelfs daar nog VBRO te horen. Dit werd waargenomen op 3 verschillende radiotoestellen.
 
Ik had en heb geen redenen om VBRO/BNL in een slecht daglicht te stellen, maar mocht ik dit niet gemeld hebben, hadden ze dit misschien later wel via een minder leuke manier ten gehore gekregen en dus leek me een antwoordje wel gepast.
 

bondzondernaam
bondzondernaam
13 juni 2020 - 11:53 11:53

en er bij allemaal met het weer te zien dus ga is allemaal naar school de meeste mensen denken dat fm zo simpel is nog zo voor voorbeeld joefm uit Dendermonde geeft er soms ook last van en die klagen niet
 

Matthias
Matthias
13 juni 2020 - 09:21 09:21

Blijkbaar gaan we voorbij aan het feit dat Kortrijk niet tot het zendgebied behoort van Classic 21?

Patrick Moedbeck
Patrick Moedbeck
13 juni 2020 - 11:00 11:00
Antwoord aan  Matthias

Bovendien zijn mogelijke storingen plaatselijk. BNL zendt uit op 104.9 met 0,100 kW, Classic 21 heeft de frequentie 104.6 en ook in Kortrijk: Stadsradio Vlaanderen op 104,4 MHz (0,500 kW). Een goeie radio-ontvanger kan natuurlijk ook helpen om ‘Lucky Man’ storingvrij te beluisteren.

Dimitri
Dimitri
13 juni 2020 - 15:16 15:16
Antwoord aan  Matthias

Uw hebt een punt als je de lijn doortrekt wordt NPO 2 hier in Oost-Vlaanderen ook uit de lucht geblazen door het Franstalige KIF.

David
David
13 juni 2020 - 19:30 19:30
Antwoord aan  Matthias

Ik vind het wel een rare redenering. Het gaat om een Vlaamse zender, in een Vlaamse stad, waar de zendmast hoort te staan. Daar horen ze hun bereik te hebben, niet Classic 21. Classic21 mag dan wel ok zijn, los daarvan, zullen het eerder de Waalse zenders zijn die zwaar storen en alle comfort wegblazen. Woon maar eens in het zuiden van Kortrijk. Geen enkele Kortrijkse komt binnen, noch SRV, noch Musica, noch Gaveromroep, noch BNL, noch NRJ, enkel Topradio bereikt het puntje van de laars van Kortrijk. Of denk maar aan de historische 106 FM. Gemini kon zelfs in de eigen stad niet ontvangen worden door de broer van Classic21. Gevolg extra frequentie geschrapt in Kortrijk. Mocht BNL andere Vlaamse zenders storen is de opmerking terecht, maar media is een bevoegdheid van de deelstaten.

Don`t copy text!
7
0
Deel hier gerust uw gedachtenx