RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Koopt Spotify Gimlet Media?

Volgens diverse bronnen zou streaming muziekdienst Spotify in vergevorderde onderhandelingen zijn over de aankoop van Gimlet, een mediabedrijf dat verantwoordelijk is voor vele hoog gewaardeerde podcasts.

Niemanlab.org meent te weten dat er een bedrag van 230 miljoen dollar mee gemoeid zou zijn. Ongezien hoog in de podcast-industrie? Eigenlijk niet, want als Gimlet een contentbedrijf was dat met beelden werkte en tv-shows produceerde die even succesrijk waren als hun actuele audiopodcasts, dan had niemand dat bedrag gek gevonden.

Het klopt dat er bij audio-producties veel minder kosten zijn dan voor tv-reeksen. Maar toch zijn er nog steeds auteurs, acteurs, researchers, regisseurs, klankmensen… nodig. Tenminste als de audiopodcast het Gimlet Media-niveau wil halen. Hun producties hebben bovendien een bereik van tienduizenden luisteraars, voor elke aflevering. 

Het is in elk geval hoopgevend voor alle andere podcastmakers om te weten dat hun shows een financiële waardering krijgen. Maar voor de luisteraars is het misschien minder geruststellend. Tot nu toe zijn podcasts meestal gratis, op elk toestel, in elke app. Android, iPhone, Apple Music, podcast app zoals Podcast Addict… Via de ingebouwde zoekmachine kan men op zoek gaan naar een titel en zich abonneren.

Jammer dat podcastmakers steeds minder vaak op hun websites een RSS-feed plaatsen. Een open standaard, waarbij die feed kan worden gekopieerd in een feed-reader, zonder dat men afhangt van de interne zoekmachines van de podcast-app. 

eHoe de toekomst van de Gimlet podcasts er uit ziet, is onduidelijk. Zal je die voortaan nog kunnen downloaden en beluisteren wanneer je géén Spotify gebruiker bent? Of gaan podcasts de weg op van tv-reeksen: enkel nog te bekijken als je een abonnement neemt zoals bij Netflix, Hulu of HBO? (HvG)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx