RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Koen Fillet ruilt VRT voor schildersatelier (en podcasts)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio 1-presentator Koen Fillet (59) verraste dinsdagnamiddag de Vlaamse mediawereld en zijn volgers met het bericht dat hij ontslag heeft genomen bij de VRT. Fillet is naar eigen zeggen “klaar met radiomaken na 35 jaar” en wil zich nu concentreren op zijn activiteiten als kunstschilder. Hij blijft ook podcasts maken.

“Vandaag heb ik aan mijn hiërarchische overste een brief overhandigd die begint met de woorden “betreft: ontslag”. Ik heb besloten de VRT te verlaten”, luidt het in een reeks tweets.

“Het waren 35+ boeiende jaren. Ik heb mogen werken met prachtige mensen met wie ik mooie radio heb kunnen maken. Levende Lijven, Jongens en Wetenschap, Feyten en Fillet en #InterneKeuken zijn programma’s waar ik trots, soms zelfs zeer trots op ben. Maar het is tijd voor iets nóg avontuurlijkers.”

“Ik wil benadrukken dat ik de omroep in goede verstandhouding verlaat en dat ik @Radio1 dankbaar ben. Het einde van Interne Keuken speelt in mijn beslissing een rol, maar doorslaggevend was dat niet. Wel het verlangen andere dingen te gaan doen.”

“Die andere dingen zijn de kunst en podcasts. Het schildersatelier is dé plek waar ik me buiten de tijd bevind. Ik ga daar veel vaker zijn. En ik ga podcasts maken. Nu al is er “Phoebus Focus” over de topstukken uit de kunstverzameling van de Phoebus Foundation (de kunststichting van ondernemer Fernand Huts, red.). En er liggen nog podcastplannen klaar, waarover later meer. Dit is een van de spannendste dagen van mijn jonge leven.”

Aan VRT NWS zegt Fillet nog dat hij na “Interne keuken” zich zo organiseerde dat hij een lange tijd vakantie had. “Ik heb lang nagedacht over wat ik met mijn leven zou doen en mijn professionele toekomst ligt buiten de VRT. Er zijn veel mensen die graag podcasts willen maken, maar meer kan ik daar nog niet over zeggen.”


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 1

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx