RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

(Kleine) Revolutie bij Talpa Radio?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij Talpa Networks, de onderneming van Nederland’s mediatycoon John de Mol, blijft het een komen en gaan van medewerkers en toplui. Zo trekt Marc Adriani (foto bovenaan – credits : Marketing Tribune) op 1 november de deur van zijn kantoor aan de Hilversumse Bergweg achter zich dicht. Een aderlating van jewelste, zeg maar.

Teveel inmenging?

Over de officiële redenen van vertrek houdt men de lippen stijf op elkaar. Waarnemers wijzen echter ook naar dezelfde omstandigheden die enkele jaren tot het opstappen van Dave Minneboo leidden. Teveel bemoeienissen van hogerhand waardoor het werkklimaat sterk verzuurde. Teneinde verregaande en bijwijlen oeverloze speculaties te omzeilen, hield het officiële perscommuniqué het ‘Bij een verschil van inzicht over de te volgen koers van de radioafdeling’.

De voormalige NPO Radio 2-presentator van ‘Het Platenpaleis’ (BNN) en van de ‘Top 2000’ hield het bij de verklaring dat hij met veel plezier aan de verdere profilering van Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica had gesleuteld. 

Wie alvast niet gelukkig is met deze plotse aankondiging was de pas aangestelde manager van Radio Veronica. Rob Stenders aarzelde niet om zijn ongenoegen over het nakende afscheid te uiten tijdens de zijn programma ‘Platenbonanza’. Een poging om ook de nieuwslezer bij het onderwerp te betrekken, lukte niet helemaal. Wellicht omdat sidekick Caroline Brouwer er weinig voor voelde om de gebeurtenissen verder te laten escaleren. Het dient wel gezegd te worden dat Marc Adriani nog niet zo lang geleden hemel en aarde bewoog om Stenders aan te werven. 

En nu?

De gevolgen van deze opmerkelijke wijzigingen blijven voorlopig een raadsel. Velen vermoeden echter dat door de fusie van Talpa en RTL wel eens andere toplui het beleid van de radiostations zullen gaan uitstippelen. Wetende dat de jongste luistercijfers niet echt schitterend waren, bestaat de kans dat nog andere beleidsmakers het kind van de rekening gaan worden.

Zo wijst men vooral in de richting van Coco Hermans, die sinds haar aanstelling als hoofd van Radio 538 nog niet veel vooruitgang boekt. En hoeveel krediet geniet Stenders bij zijn Radio Veronica? Vragen, die dringend op een sluitend antwoord wachten. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Verrassing in Nederland: RTL en Talpa kondigen fusie aan

RTL Group en Talpa Network maakten dinsdag bekend dat ze overeenkomsten hebben getekend om hun Lees verder

Nederland: Forse ingreep bij Talpa Networks

Dat Talpa Networks van John de Mol door de corona-crisis fors moest gaan bezuinigen, is Lees verder

Blad 1590: Nostalgie, TuneIn, Jeopardy, Hans Knot

• Acht keer stemmen voor 880 80's liedjes • TuneIn brengt audioversie van Jeopardy! • Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Ferry laat Monique opnieuw aan het woord

Op 5 september 1987 presenteerde Luc Dardin (Luc van Rooij) de ‘Monique Top 50’ tussen Lees verder

Blad 1588: Koen De Bouw, DAB+ in Nederland, Radio Drenthe

• Koen De Bouw is nieuwe VTM-trailerstem • Nederland: 26 procent heeft DAB+ • Nieuwe Lees verder

Blad 1587: Roularta, Radio 1, TOPradio (audio)

• Roularta fuseert Nederlandse magazine-uitgeverijen • Podcast: wat doet dementie met een mens? • De Lees verder

Op zoek naar de 1000 beste Nederlandstalige liedjes 

Stemmen kan een week lang via nposterren.nl. De lijst is te horen van 3 t/m 7 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx