RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Klavertje vier bij Talpa Network

Talpa Network, het bedrijf van John de Mol dat de voorbije maanden – meer dan gewenst – wegens hele foute onderwerpen, ook in Vlaanderen menigmaal het nieuws haalde, doet het vandaag – gelukkig – ook met een positief verhaal. In Nederland is men er gestart met liefst vier nieuwe muziekkanalen op DAB+. We hadden het al eerder over, dit is een uitgebreider overzicht. 

538 Classics, Radio 10 80’s Hits, Sky Radio Nice & Easy en Vintage Veronica, betaalden vorig jaar gezamenlijk bijna 800.000 euro voor deze licenties. Het ging toen om drie vergunningen in de zogenoemde ‘laag 7’. Talpa opteerde evenwel voor een lagere bitrate, waardoor er ruimte werd gecreëerd voor een vierde kanaal.

Paul Römer (radiodirecteur van Talpa Network): “Met deze vier nieuwe DAB+ kanalen vergroten we het audio-aanbod in de digitale ether en kunnen we onze luisteraars nog beter bedienen. Elk extra digital-only themakanaal heeft een eigen doelgroep en is herkenbaar aan de eigen muziekstijl.”

538 Classics

De eerste nieuwkomer is een (soort) verlengstuk van Radio 538. De zender viert dit jaar z’n dertigste verjaardag en kan bijgevolg terugkijken op een rijk verleden, boordevol hits die vandaag de dag nog steeds scoren. “Om die reden is eind vorig jaar het themakanaal 538 Classics gelanceerd. Er zijn hits uit de 90’s, 00’s en 10’s te horen”, aldus nog Römer. Het bestaande 538 Top 50-kanaal wordt vervangen voor 538 NonStop. 

Radio 10 80’s Hits – Sky Radio Nice & Easy

Eén van de best scorende DAB+-Talpa-kanalen is Radio 10 60’s & 70’s Hits. Volgens de NLO Streaming Audio Standaard blijkt dit het meeste aantal luisteraars aan te trekken. Radio 10 80’s Hits heeft hetzelfde concept, maar dan met de focus op de muziek uit de jaren ’80. Voor de Sky Radio luisteraars werd het themakanaal Sky Radio Nice & Easy, gelanceerd. Daarop zijn toegankelijke pophits van de jaren ’80 tot nu te horen. Dit digitale station komt naast het al bestaande DAB+ kanaal Sky Radio Hits.  

Vintage Veronica

En tot slot is er Radio Veronica dat een eerste DAB+ kanaal krijgt, naast het hoofdkanaal Vintage Veronica. Daarmee worden de roots geëerd. Bij deze nieuwkomer is de Veronica-muziek uit de late 60’s en ’70 en ’80 te horen. Ook de vormgeving werd gehaald uit dit memorabele Veronica-tijdperk. Af en toe zal een dj-icoon een live programma presenteren en de Stichting Norderney stelt oude programmabanden en meer ter beschikking voor heruitzending.

Sonic Spring, het jinglebedrijf van Veronica-deejay Maurice Verschuuren, produceerde de audiovormgeving van Vintage Veronica.

° Behalve in de grensgebieden met Nederland zijn deze digitale etherkanalen niet te beluisteren in Vlaanderen, gelukkig zijn al deze nieuwkomers uiteraard wel via webstream te ontvangen. (BVP)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
ERwin
ERwin
11 mei 2022 - 10:54 10:54

Er is voor mij geen betere zender dan Nostalgie Plus .
Ook Joe 60+70 en Joe 80 is super.
Voor mij hier in Roermond (Nederland) geen Talpa zenders.
Veel te luidruchtig .

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx