RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Klara’s ‘Iedereen Klassiek’ op zaterdag 29 oktober

Hoogdag klassieke muziek opnieuw te gast in Brugge

Op zaterdag 29 oktober is het zover: dan palmt ‘Iedereen Klassiek’ opnieuw Brugge in. Duizenden mensen komen die dag van heinde en ver genieten van een muzikaal programma. Ook dit jaar brengt het muzikale feest een keur aan orkesten, ensembles en solisten bijeen.

Met muziek van Bach tot Pärt. Van de intiemste kamermuziek over hemelse koren tot het grote symfonische repertoire. Johann Sebastian Bach weerklinkt zowel op de accordeon, het orgel als de beiaard. Mozart blijkt ook in het West-Vlaams alle harten te breken. Je mag zelfs dansen op Vivaldi.

Iedereen Klassiek wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende partners, waaronder Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en de Stad Brugge. Hierdoor wordt ook deze editie weer verrassend en gevarieerd, met jong of te ontdekken talent naast grote namen. Naast het Concertgebouw, strijkt ‘Iedereen Klassiek’ ook neer in de Stadsschouwburg, het Conservatorium, de Sint-Salvatorskathedraal, op de Markt en in verschillende straten in de Brugse binnenstad.

Reserveer gratis je plekje

Volgende week maandag 10 oktober maakt Klara het volledige programma bekend. Vanaf dan kun je reserveren voor de voorstellingen, helemaal gratis. Zo ben je zeker van je plaats. Reserveren kan via klara.be. Geraak je niet tot in Brugge? Dan hoef je toch niets te missen: ‘Iedereen Klassiek’ is ook live te volgen op Klara en via VRT MAX. Van 10:00 tot 14:00 uur is Sieglinde Michiel je gastvrouw en tussen 14:00 en 18:00 uur Katelijne Boon.

Ook dit jaar kan Klara rekenen op de steun van Concertgebouw Brugge, Brugge Plus, de Stad Brugge en veel andere partners, waaronder Cultuurcentrum Brugge, Conservatorium Brugge, De Republiek, Kaap, Shopping Brugge en Muziekhandel Rombaux.

° ‘Iedereen Klassiek’ op zaterdag 29 oktober. Van 09:30 tot 19:00 uur in Concertgebouw Brugge en de Brugse binnenstad. Van 10:00 tot 18:00 uur op Klara en VRT MAX.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Klara
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx