Warm weer of geen weer (dat laatste is natuurlijk heel erg), feit is dat ze aan de Brusselse Reyerslaan, daar was de nationale omroep woont en werkt, niet stil hebben gezeten de voorbije dagen. Vooral bij Klara staat er één en ander te gebeuren. Niet direct de zender met het grootste marktaandeel, maar dan misschien toch wel met het meest trouwe publiek. Toch kiest deze ‘zachte klassieke zender’ nu voor de ‘harde’ confrontatie.
In mei 1968 zette een studentenrevolte in Parijs de wereld in rep en roer. Op 2 mei van datzelfde jaar werd huidig Klara-netmanager Chantal Pattyn (foto) geboren. Op haar vijftigste verjaardag gaat ze op zoek naar de gebeurtenissen en de gevolgen van die woelige maand mei tijdens een extra lange uitzending van het programma ‘Pompidou’ in het Brusselse Kaaitheater (17:00-22:00 uur). Luisteraars zijn welkom en kunnen alvast reserveren.
Wat gebeurde er precies in mei ’68? Chantal Pattyn vraagt het aan twee heren die allebei student waren in die woelige jaren: Claude Blondeel en Paul Goossens, auteur van ‘1968, het jaar dat niet wil sterven’. Wat is de impact van mei ’68? Dat vertelt schrijver en hoogleraar Geert Buelens, van wie zonet ‘De jaren 60. Een cultuurgeschiedenis’ verscheen.
Jongeren van toen graven in hun herinneringen. En de volgende generaties geven hun kijk op mei ’68. Volgende batterij gasten schuift in de loop van de avond mee aan tafel: Jan Blommaert, Chantal De Smet, Mia Doornaert, Paul Dujardin, Johan Pas, Guy Poppe, Bieke Purnelle, Roel Van Bambost, David Van Reybrouck, Liesbet Walckiers, Chams Eddine Zaougui, Walter Zinzen. Gwen Cresens.
Jan Hautekiet en Patrick Riguelle zorgen voor live muziek. Dit evenement is gratis, maar u kan via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be toch best vooraf even aangeven dat u langskomt.
° Fotocredits: VRT