fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Klara: sterkhouders en nieuwkomers (video)

Klara geeft vandaag de aftrap voor het najaar. Heel wat vaste waarden en vertrouwde sterkhouders krijgen opnieuw hun plaats in de programmatie. Daarnaast zijn er ook enkele nieuwigheden. De luisteraars kunnen dit najaar ook extra architectuur, theater, mens en maatschappij verwachten.

Televisie-maker Vincent Verelst is bezeten door modernistische architectuur. In de negendelige online videoreeks De Modernisten, in een regie van Steffen Verpoorten,  gaat hij op zoek naar wat de architecten dreef. Hij bezoekt privéwoningen van de belangrijkste modernistische architecten die elk op hun manier een invulling gaven aan de moderne architectuur. De huidige bewoners nemen Verelst mee in de woning. Jos Vandenbreeden, directeur van het Sint-Lukas archief in Brussel, vult het verhaal verder aan.

° De Modernisten: vanaf maandag 31 augustus op Klara.be, het YouTube-kanaal van Klara en op VRT NU

Chantal Pattyn en Nicky Aerts nemen de Klara-luisteraars elke weekdag tijdens ‘Pompidou’ mee in een ontmoeting met de wereld van kunst. Uiteenlopende gasten worden samengebracht rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst’. Het programma start het najaar live in Stadsbibliotheek Het Predikheren in Mechelen. Het is één van de opmerkelijke projecten in het nieuwe Architectuurboek Vlaanderen. 

Chantal Pattyn grasduint door het boek met de nieuwe Vlaamse Bouwmeester Erik Wieërs, Sofie De Caigny (VAI) en architecte Annekatrien Verdickt. Met Carla Molenberghs (Huis Perrekes) neemt Pompidou de uitdagingen voor architectuur in de zorgsector onder de loep. De uitzending is live te beluisteren en te bekijken op klara.be.

° Pompidou: van maandag tot donderdag van 17:00 tot 18:00 uur.

Zeitgeist is een nieuw programma op vrijdag over de hete hangijzers van deze tijd, in een wereld in verandering. Journalisten verdiepen zich gedurende meerdere weken in een thema dat hen op het lijf geschreven is. Werner Trio bijt de spits af. In coronatijden wordt opgeroepen tot solidariteit. Maar wat is solidariteit precies? Welke vormen neemt het aan in tijden van polarisatie? Hoe solidair is de Europese Unie? En kunnen kunst en cultuur de samenhorigheid bevorderen?

° Zeitgeist: elke vrijdag van 17:00 tot 18:00 uur.

Nu we zelf niet of moeilijker naar het theater kunnen, brengt Klara theater tot bij het publiek thuis. Bestaande theaterproducties worden opgenomen als luisterverhalen en uitgezonden onder de noemer Theater Thuis, in samenwerking met theaterhuizen zoals LOD Muziektheater en Transparant. Zo wil men op een eigen manier de cultuursector een hart onder de riem steken en een podium bieden. De eerste uitzending is op zondag 13 september. ‘Leviathan’ is gebaseerd op het verhaal van P.F. Thomese en wordt gebracht door Josse De Pauw, Kris Defoort en ‘bruiteur’ Céline Bernard.

° Theater Thuis: zondag 13 september om 18:00 uur op Klara, en later als podcast op Klara.be

Josse De Pauw

De (achtergrond)geluiden ter plekke gefabriceerd

Podcast: Atlas van kleine praktische utopieën

Dat de coronacrisis een wezenlijke impact heeft gehad op mens en maatschappij hoeven we niet meer te vertellen. De verhalen over de negatieve gevolgen van het virus zijn legio. Maar kan er ook een positieve kant zijn aan dit alles? Greet Van Thienen onderzoekt in de nieuwe podcast Atlas van kleine praktische utopieën welke positieve impact de crisis kan hebben op mens en maatschappij. Atlas van kleine praktische utopieën: vanaf dinsdag 15 september op Klara.be.


TVV Sound

Meer over Klara

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
‘Klara on Tour’ feestelijke start van de zomer

De zomermaanden staan voor de deur. Door de coronacrisis moeten liefhebbers van klassieke muziek het Lees verder

Klara kroont Eliane tot Koningin (video)

Gezocht: de ultieme muzikale beleving op competitieniveau waarbij adembenemende technische virtuositeit met schilderachtige muzikaliteit werd gevarieerd. Lees verder

Blad 504: StuBru, Leen en Klara (video)

Mondkapje vertelt naar welke zender u luistertRadio niet genoeg? Dan maar de planken op!De beste Lees verder

Klara: The Original Soundtrack

De beste filmmuziek aller tijden vanuit Gent De World Soundtrack Awards in Gent zijn dit Lees verder

Klara in Brugge: bijzondere editie van ‘Iedereen Klassiek’

Op zaterdag 31 oktober (09:30 tot 19:30 uur) organiseert Klara in samenwerking met Concertgebouw Brugge, Lees verder

Tom De Cock zet volgspot op literaire debutanten

De weg naar de top van de literatuur is geplaveid met bloed, zweet en goede Lees verder

Vlaamse feestdag bij VRT radio

Veel muziek en artiesten van bij ons Op 11 juli viert Vlaanderen feest, en de Lees verder

Klara eert muzikale koningin (video)

Het coronavirus trok een flinke streep door de rekening van de talloze melomanen die reeds Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in vrt
2008: VRT doekt Radio Donna op (video)

Het radiodagboek van 31 augustus – 244 (audio)

2011: Facebook-groep is StuBru… beu

2008: Radiofederatie pleit voor ander beleid

Blad 587: Nostalgie, muziekcomputer, woonwagen (video)

Radio 1 najaar: podcasts, duiding, sport en vaste waarden

Sluiten