RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Klara op stap naar deSingel in Antwerpen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op zaterdag 1 februari aanstaande palmt Klara voor het negende jaar op rij deSingel in tijdens ‘Klara in deSingel’. Muziek in al haar vormen vult een hele dag lang alle zalen en gangen van de internationale kunstcampus. Van barok tot hedendaags klassiek, van jazz tot wereldmuziek, van muziektheater tot literatuur.

In 2020 is het exact 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven geboren werd. Het vieren van die heuglijke gebeurtenis start Klara tijdens Klara in deSingel met twee unieke Beethovenconcerten. De dag wordt feestelijk geopend met de iconische: ‘Symfonie nr. 5’. Het is een werk dat mikt op onze menselijkheid: breekbare stralen van hoop lichten op tussen de duistere schaduwen van het noodlot.

Later op de dag kan het publiek genieten van de negende Symfonie, een meesterwerk dat het genie en de levensvisie van de componist verenigt. Het werk is een radicale breuk met het verleden door de lengte, het introduceren van een koor en vocale solisten, en de introductie van Beethovens ethische idealen. Met deze symfonie worden we deelgenoot aan Beethovens persoonlijke gevoelens en ideeën. Want zijn publiek moest niet alleen overtuigd maar ook gelouterd worden.

Sylvia Huang en Jef Neve

Sylvia Huang (foto VRT) oogstte veel lof met haar prestatie tijdens de jongste Koningin Elisabethwedstrijd, als enige Belgische finaliste. Met haar uitvoering van Hakola en Dvořák won ze overtuigend de Klara/Canvas publieksprijs. Tijdens ‘Klara in deSingel’ laat ze zich begeleiden door Boris Kusnezow, een talentvolle en internationaal gewaardeerde pianist die ook aan Sylvia’s zijde stond tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd.

Jef Neve stelt op ‘Klara in deSingel’ exclusief en in avant-première zijn nieuwe album voor. Voor dit project deelt hij het podium met enkele kleppers uit de jazz-scene, zoals Nicolas Kummert (sax), Teus Nobel (trompet) en Jasper Høiby (bas). Voeg daar nog twee saxen (Bruno Van der Haegen en Andy Dhondt) en een bastrombone (Pieter Kindt) aan toe, en de band is compleet, klaar voor een heerlijk nieuw muzikaal avontuur met Neve aan het stuur.

Tien jaar Harry Mulisch

Dit jaar wordt niet enkel de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven herdacht, het is ook tien jaar geleden dat de Nederlandse schrijver Harry Mulisch overleed. Christophe Vekeman en Nicky Aerts grasduinen door zijn oeuvre met een panel van aandachtige lezers, waaronder Marita Mathijsen, Joost de Vries, Herman Brusselmans, Gaea Schoeters, Arnold Heumakers en Sander Bax. Ze laten zich daarbij leiden door vier markante uitspraken van Mulisch:

° ‘Klara in deSingel’: zaterdag 1 februari 2020 in deSingel in Antwerpen, en live via Klara, Klara.be en de Klara-app.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Klara

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx