RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Klara: “Nog niet alles is verloren” (video)

Van een hip Berlijns klassiek orkest dat improviseert tot het laatste orkestwerk van Richard Strauss, van de poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer tot de ‘nuevo tango’ van Astor Piazzolla: het Klarafestival brengt twaalf digitale concerten en voorstellingen gespreid over tien dagen. 

Vorig jaar viel het evenement nog ten prooi aan de pandemie en werd het afgelast. Enkel het openingsconcert van Brussels Philharmonic en Ute Lemper vond toen nog plaats voor een lege zaal, maar het werd wel live uitgezonden op Klara. Niemand had toen durven te denken dat zo’n digitaal concert een voorbode ging zijn voor de rest van dat jaar.

Maar in 2021 is er toch meer mogelijk. Corona of niet, het Klarafestival én het leven gaan door en dat is ook de boodschap die de organisatoren willen uitdragen met de slagzin: “Es ist noch nicht alles verloren, Nog niet alles is verloren”. Die zin staat op de gevel van de dienst verloren voorwerpen in het station van de Duitse stad Wuppertal. Het Klarafestival ziet deze uitspraak als een antwoord op de pandemie die al een jaar de hele wereld in de ban houdt. Of in de woorden van Martine Tanghe : “Hou vol. Het komt allemaal weer goed.”

Waar Klara in december nog de twintigste verjaardag vierde met een groot verzoekprogramma, pakt men nu uit met twaalf diverse audiovisuele projecten. Het festival loopt nog tot 22 maart. Als u wil genieten van al deze gratis digitale en muzikale hoogstandjes, dan kan u zich registreren op de website van het Klarafestival om het volledige evenement te bekijken. U kan het ook beleven via Klara zelf, zowel op de radio, via de Klara-app als op de website

De voorstellingen zullen ook later te bekijken zijn op VRT NU en Proximus Pickx. Bovendien zullen er van 25 tot 28 maart negen voorstellingen van het festival te zien zijn op de nieuwe pop-up cultuurzender Podium 19.

° Een compleet overzicht van alle voorstellingen, vindt u hier. 

Brahms door het STEGREIF.orchester 

Es ist noch nicht alles verloren


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Klara
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx