fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Klara is klaar voor het najaar

Klara Live is er vanaf september élke weekdag, en bij grote concerten ook op zaterdag. Lut Van der Eycken en Nicole Van Opstal volgen nog nauwer het aanbod van de grote concertzalen uit binnen- en buitenland, en zijn er ook zoveel mogelijk live bij.

Het ochtendprogramma ‘Espresso’ gaat zeven dagen op zeven de ether in. Presentatrices Cara Van der Auwera en Sieglinde Michiel krijgen versterking van Clara De Decker, die eerder al op de klassieke zender te horen en op Canvas te zien was (Koningin Elisabethwedstrijd). ‘Promenade’ wordt herdoopt tot ‘Klara Serveert’, en wordt ook tijdens de zaterdaglunch geserveerd. Sylvia Broeckaert en Greet Samyn zijn de gastvrouwen.

Een cijfertje minder voor ‘Take 7’

Op vrijdag 7 september presenteert Werner Trio de eerste aflevering van ‘Vrijdag’. Tussen 17:00 en 18:00 uur duidt hij de wereld zoals hij draait. Ook vierkant. ‘Take 7’ met Lies Steppe begint daardoor een uurtje vroeger, en wordt dus… ‘Take 6’! Op zaterdag verhuist ‘De Liefhebber’ met Katelijne Boon (foto onder- credits: VRT) naar 10:00 uur. Nieuw in het weekend is ‘Music Matters’. Olav Grondelaers maakt de luisteraars wegwijs in de actualiteit van de klassieke muziek, world en jazz.

‘Walden’ begint op zondag ook een uurtje vroeger, met Katleen Van Bavel als presentator. De hele zondagnamiddag is ‘Iedereen Klassiek’, waarvan Sander De Keere het boegbeeld blijft. Meer nog, de programmamakers zijn op het Klara-evenement van 27 oktober live aan het werk, in Brugge. Via een nieuwe videoreeks op het gelijknamige YouTube-kanaal én met een nieuw boek ‘Iedereen Klassiek – opera’ geschreven door Sylvia Broeckaert.

Met ‘medewerking’ van de zonnekoning

In september gaat het zomerse wereldmuziekprogramma ‘Zanzibar’ op zondagavond nog even door. Anne-Marie Segers probeert een indian summer af te dwingen Vanaf half oktober start een nieuwe tiendelige radioreeks met meesterverteller Johan Op de Beeck (foto onder), deze keer over Lodewijk XIV, naar zijn succesvolle boek ‘De Zonnekoning’.

In september is Klara weer present op ‘Odegand’ in Gent. In oktober wordt gevierd dat het honderd jaar geleden is dat Leonard Bernstein geboren werd. In november kan er opnieuw gestemd worden voor de ‘Klara Top 100’. Het laatste weekend van november zitten de medewerkers daarvoor in het Radiohuis in Kortrijk. Er wordt afgesloten met een vijfdagenviering van Tsjaikofski naar aanleiding van zijn sterfdag 125 jaar geleden.

Nog meer ‘schoon’ volk 

Ook online steekt Klara een tandje bij. Deze zomer kwamen er op VRT NU niet alleen twee nieuwe afleveringen van het succesvolle ‘Van A tot Z’ bij (met Edel Maex en Johan Braeckman), maar vanaf september worden op klara.be wederom nieuwe afleveringen van ‘Dagelijkse Kunst’ uitgezonden (met onder andere Piet Goddaer, Murielle Scherre, Seppe Nobels, Lieve Blancquaert, Tom De Cock en Peter Verhelst).

° Rechtstreeks te beluisteren of herbeluisteren via klara.be en de gratis Klara-app. Tot slot is er ook nog het uitgebreide podcast-aanbod.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Meer over Klara

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De erfenis die niemand wilde (gelukkig wordt ze straks ook weer doorgegeven) Krijg nu wat:
Een tijd geleden werden alle middengolfzenders van de VRT uitgezet omdat er te weinig interesse voor
Caroline praat graag, maar teveel is natuurlijk ook 'trop'Nederlanders mogen niet meer gratis spelen met
Wat het Eurovisiesongfestival is voor de populaire muziek, dat is de Koningin Elisabeth-wedstijd voor de
‘Voice overs’, de stemmen die je hoort bij documentaires, video en andere filmpjes waarbij extra
Voor haar vijftigste editie pakt Jazz Middelheim deze zomer uit met verschillende levende legenden die
Klara, de klassieke muziekzender en tegelijk het cultuurnet van de publieke omroep, heeft betere tijden
“Ha, het kan dus ook zo gespeeld worden.” Dat zei Johannes Brahms ooit tegen Eugène

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
NRJ is gestart met testuitzendingen

Het Avondblad van 31 augustus (audio & video)

Lage Landenlijst nu echt grensoverschrijdend

VRT TV wordt betaalomroep

Het Avondblad van 30 augustus (video)

Bekend (rock)volk kleurt openingsweekend Roxx

Sluiten