RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Klara in Brugge: bijzondere editie van ‘Iedereen Klassiek’

Op zaterdag 31 oktober (09:30 tot 19:30 uur) organiseert Klara in samenwerking met Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en de Stad Brugge een bijzondere editie van Iedereen Klassiek. Voor het achtste jaar op rij worden muziekliefhebbers ondergedompeld in een wereld van klassiek, rust, schoonheid en verstilling. Dat de coronacrisis dé hoogdag van de klassieke muziek niet klein kreeg, bewijst deze extra veilige editie met namen als Wannes Cappelle en Astrid Stockman, verrassende projecten voor de hele familie en heerlijke orkestmuziek door onder meer Bryggen en Brussels Philharmonic.

Bijzondere editie Iedereen Klassiek 2020

De cultuursector heeft er een aantal bijzonder moeilijke maanden opzitten door de coronacrisis. Klara wil zowel de artiesten als muziekliefhebbers een hart onder de riem steken. Daarom bundelen cultuurpartners Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en de Stad Brugge opnieuw de krachten voor een achtste editie van Iedereen Klassiek. Het programma is naar goede gewoonte een smakelijke mix van toegankelijke klassieke muziek, bijzondere combinaties en aandacht voor oren en ogen van alle leeftijden. 

Strijkorkest Bryggen serveert een vangst uit het Hoge Noorden en vaste waarde Brussels Philharmonic bewijst dat ook een symfonisch orkest zich perfect coronaproof – want in verschillende orkestsecties per werk – kan organiseren. In de Kamermuziekzaal verrassen Wannes Cappelle, frontman van Het Zesde Metaal, en pianist Nicolas Callot met een West-Vlaamse Schubertiade. Warme klezmermuziek voert iedereen dan weer richting gezellige familiefeesten uit het pre-coronatijdperk. 

In de Sint-Salvatorskathedraal weerklinkt koper op een bedje van orgel, terwijl de Sint-Jakobskerk een plek is van vocale verstilling met onder meer de live soundtrack bij de Klara-publicatie De Stilte van de muziek voor Bach. Kinderen kunnen volop smullen van voorstellingen op hun maat door Trio Osuna en Opera Caramba. Place to be voor die laatste voorstelling én voor een onvergetelijk Beethoven-concert door topsopranen Astrid Stockman & Liesbeth Devos, is de Koninklijke Stadsschouwburg, die voor het eerst de deuren opent voor Iedereen Klassiek.

Chantal Pattyn, nethoofd Klara: “Dat Iedereen Klassiek kan doorgaan is alsnog een wonder. Na de versoepelingen in de cultuursector hebben we er met onze partners alles aan gedaan om de musici in de veiligste omstandigheden te laten spelen. Ook voor de bezoekers is alles voorzien opdat ze van deze hoogdag van de klassieke muziek op afstand maar met volle teugen kunnen genieten. Het enige wat we vragen is om uw zitje te reserveren en nadien zo hard en lang mogelijk te applaudisseren voor onze muzikanten die door de coronacrisis zwarte sneeuw hebben gezien.”

Veilig genieten in Brugge en van thuis

Iedereen Klassiek werkt anders dan vorige edities met een reservatiesysteem. Om de veiligheid van zowel de bezoekers als de artiesten te garanderen, is het dit jaar noodzakelijk om de gratis tickets vooraf te reserveren. Dat kan via de website van Klara of aan de balie van In&Uit Brugge. Muziekliefhebbers die meerdere concerten willen volgen, moeten afzonderlijk per concert tickets reserveren.

Wie geen tickets heeft, kan deze muzikale dag van thuis uit volgen. Iedereen Klassiek wordt live uitgezonden op Klara, of is via videostream te volgen op Klara.be of in de Klara-app.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Klara
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx